NHL-pelaajat korvataan

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala vakuuttaa, että Raumalla ei jäädä toimettomiksi, mikäli työsulun alla olevat NHL-liigan pelit käynnistyvät. Rajalan mukaan Lukko tulisi siinä tapauksessa hankkimaan loukkaantumistilanteesta riippuen yksi tai kaksi uutta pelaajaa.

– Lähtökohta on se, että meille jäi pelaajabudjetista käyttämättä noin 200 000 euroa, kun liiga alkoi. Jos NHL:n työsulku jatkuu, on ne rahat käytetty, mutta jos pelit alkavat, jää rahaa edelleen käyttöön, Rajala ynnää.

– Joukkueen kokonaistilanne ratkaisee loppukädessä sen, miten toimitaan, hän painottaa.

Lukossa pelaavaa tanskalaista NHL-kolmikko toimitusjohtaja luonnehtii ”edulliseksi paketiksi suhteessa pelaajien tasoon”.

– NHL-miesten vakuutusmaksuja paisuteltiin julkisuudessa. Ei kysymys ole ollenkaan niin isoista rahoista, mitä annettiin ymmärtää, Rajala alleviivaa.

Timo Rajala kertaa, että Frans Nielsenin hankkimisesta Raumalle mahdollisen NHL:n työsulun alkaessa oli päätetty jo viime kesänä. Viestin New York Islandersin tähtihyökkääjän mahdollisesta tulosta Lukkoon antoi hänen pikkuveljensä Simon Nielsen.

– Kun Mikkel Bödkeriä ja Philip Larsenia sitten tarjottiin meille, ei päätöstä tarvinnut miettiä kovinkaan pitkään. Samassa paketissa tuli sekä selkeä kärkipuolustaja että korvaaja keskenkuntoiselle Lauri Tukoselle.

Raumalla jaksetaan kannustaa omia

Tanskalaisten tulo näkyi selvästi myös Lukon katsojaluvuissa, mutta toimitusjohtaja ei ollut huolestunut myöskään tilanteeseen ennen heidän värväämistään.

– Rauma on siinä mielessä upea paikka, että täällä ihmiset jaksavat tulla kannustamaan omaa joukkuettaan myös heikkona hetkenä. Kuvaajaa stabiilille tilanteelle on se, että viime kaudella yleisökeskiarvomme oli heikosta menestyksestä huolimatta 3 800 katsojaa, kun se oli ennätyksiä täynnä olleelle kaudella 2009–10 vain hivenen korkeampi eli 4 100.

– Aktiivisesti jääkiekkoa seuraaville raumalaisille kuuluu iso hatunnosto siitä, että täällä ei omaa joukkuetta hylätä, Timo Rajala sanoo.

Rajala myöntää, että pelien lopputulokset vaikuttavat hänen omaan työmotivaatioonsa.

– Sitä on vaan kummasti virkeämpi, kun takana on voitto. Työt tehdään kuitenkin tasan samalla tavalla, pelaa joukkue miten tahansa, hän vakuuttaa.

– Olen luottavainen siihen, että tälläkin kaudella ilonaiheita saadaan vielä runsaasti lisää. Uuden prosessin läpivieminen ottaa aina oman aikansa, nyt pitää vaan olla kärsivällinen, toimitusjohtaja toppuuttelee.

Lukko-TPS Äijänsuolla la 13.10. klo 16 (huom aika!).

Lisää: www.kiekkoareena.fi

Ramonan kiekkoaamussa 93,3 MHz Lankin takaa -livessä Timo Rajala ma 15.10. klo 8. Kysymyksiä saa pistää tulemaan.