NHL-pelaajat odotettuakin kovempia vahvistuksia

Tänään tehdään raumalaista kiekkohistoriaa Äijänsuolla. Lukko esittelee ensi kertaa kolme ulkomaalaista NHL-vahvistusta.

Eräät epäilivät tanskalaisten osaamista, kun Lukko tiedotti viime viikolla tehneensä kolmikon kanssa toistaiseksi voimassa olevat sopimukset. Mutta Frans Nielsen, Mikkel Bödker ja Philip Larsen antoivat Lukko-debyytissään sellaiset näytöt, että tanskalaisuus on sivuseikka. He ovat NHL-vahvistuksia.

Vaikka tanskalaiset olivat viimeksi pelanneet MM-kisoissa toukokuussa, kaikki pääsivät heti pisteiden makuun: Larsen 1+1, Nielsen 0+2, Bödker 1+0. Heidän panoksensa oli vahva - etten sanoisi Danish dynamite - kun Lukko pyöritti Pelicansin vieraissa maalein 4-1.

Tänään NHL-miehet saavat vastata kovempaan haasteeseen. Vastustaja JYP on hallitseva Suomen mestari ja johtaa sarjaa. JYP on voittanut seitsemän kahdeksasta matsistaan. Ainoa tappiokin tuli jatkoajalla.

Pelkästään tanskalaisten varassa Lukko ei kuitenkaan ole. Edellisessä ottelussa irtosi 3-2-voitto Bluesista ilman NHL-miehiä. Torstaina Lahdessa perusjoukkuekin olisi voittanut pelin 2-1, kun Justin Azevedo ja Teemu Nurmi maalasivat.

NHL-pelaajia päivittäin lisää

NHL-miehiä on jo useimmilla SM-liigan joukkueilla. Lisää tulee päivittäin. Craig Smith (KalPa), Alec Martinez (TPS), Lauri Korpikoski (TPS) ja Antti Niemi (Pelicans) eivät vielä ole pelanneet. Kulisseissa hierotaan sopimuksia kovien suomalaisten kuten Mikko Koivun ja Teemu Selänteen kanssa. Mutta niin hulluksi on tilanne mennyt, että Suomeen voi ilmestyä melkein kuka tahansa.

Liigaseurojen kiinnostuksen ymmärtää, sillä NHL-pelaajat ovat osoittautuneet jopa odotettua kovemmiksi vahvistuksiksi.

Hyökkääjistä eniten pisteitä ovat tehneet Jesse Joensuu , Ässät, 5 ottelua, 6+2, Valtteri Filppula , Jokerit, 5 ottelua, 2+3, Jussi Jokinen , Kärpät, 6 ottelua, 2+6 ja Lennart Petrell, HIFK, 4 ottelua, 4+0.

NHL:n parhaana pakkina palkittu Erik Karlsson (Jokerit) pelasi Helsingin paikallispelistä yli puolet, melkein 32 minuuttia.

Lippukauppa


käy paremmin

NHL-pelaajat ovat lisänneet yleisön kiinnostusta SM-liigaan. Syksyn katsojakeskiarvo, melkein 5200, ylittää selvästi seurojen budjetoinnin.

Niin paljon paremmin ei lippukauppa kuitenkaan käy, että ylimääräiset satsaukset tulisivat takaisin.

Mielenkiintoista onkin nähdä, mikä on Lukon NHL-vahvistusten vetovoima lippuluukulla. Viimeksi Lukko-JYP -ottelun näki Kivikylän Areenalla 3790 katsojaa. Eiköhän nyt mennä yli 4000 katsojan?

Lukko-JYP tänään Äijänsuolla klo 17. www.kiekkoareena.fi

Fakta

He ovat täällä tänään.

Rich Peverley , JYP/Boston Bruins, 30-vuotias sentteri, viime kaudella NHL:ssä 57 ottelua 11+31, vuosipalkka 3,0 miljoonaa dollaria.

Frans Nielsen , Lukko/New York Islanders, 28-vuotias sentteri, viime kaudella NHL:ssä 82 ottelua 17+30, vuosipalkka 2,0 miljoonaa dollaria.

Mikkel Bödker , Lukko/Phoenix Coyotes, 22-vuotias hyökkääjä, viime kaudella NHL:ssä 82 ottelua 11+13, vuosipalkka 1,2 miljoonaa dollaria.

Philip Larsen , Lukko/Dallas Stars, 22-vuotias puolustaja, viime kaudella NHL:ssä 55 ottelua 3+8, vuosipalkka 0,9 miljoonaa dollaria.

PS. Lukon ja Jypin pelaajapalkat ovat vuodessa yhteensä noin 6,5 miljoonaa dollaria eli vähemmän kuin NHL-nelikon palkat.