NHL-tähti palaa Äijänsuolle

Kahdeksan ottelun sopimuksella Kärpissä pelaava NHL-vahvistus

Jussi Jokinen

houkutteli tiistaina Oulun Raksilaan tavallista enemmän yleisöä. Kärppien 6-0-voiton Ässistä näki 5852 katsojaa. Jokinen teki yhden maalin.

Yleisömäärä on hyvä tiistaipelissä. Kauden avausmatsiinsa Kärpät sai SaiPaa vastaan vain 5432 katsojaa. Oululaisseuran yleisötavoite on 5800 katsojaa ottelua kohti. Viime kaudella vastaavassa ottelussa - toinen kotimatsi ja tiistai - Kärpillä oli 5370 katsojaa.

Jokinen lähti Kärpistä Suomen mestarina Dallasiin vuonna 2005. Nykyisin Carolinaa edustava hyökkääjä on pelannut NHL:ssä jo yli 500 runkosarjaottelua ja tehnyt komeat 335 pistettä.

Ensi tiistaina Jussi Jokisen näkee Äijänsuolla, kun Kärpät tulee Lukon vieraaksi. Raumalaisjoukkue hakee silloin kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Viimeksi tuli jo tasapelipiste HPK:ta vastaan.

– Rentoa kuin rautakanki oli meidän yritys. Suurin ongelma on hyökkäyspelin tehossa. Mutta tätä tietä pitää vaan kulkea, sanoi päävalmentaja

Risto Dufva

HPK-pelin jälkeen.

Eilen Lukko pelasi Jyväskylässä. Tänään Lukko pelaa Kuopiossa.


Kiekkoareenassa uusia kirjoittajia

Uudessa upeassa Kiekkoareenassamme avattiin eilen viisi hokiblogia. Tässä muutama poiminta ensimmäisistä kirjoituksista.

Sinikeltainen ääni

Pekka Wallenius

: ”Eniten olen ollut kauhuissani siitä hypetyksestä, joka on ympäröinyt

Petri Vehasen

. En tiedä, miten Lukon maalivahtiosasto on tämän paineistuksen ja julkisuuden käsitellyt, mutta oman huomionsa se on vaatinut. Kaiken keskellä pitäisi fanien muistaa, ettei yksi pelaaja voi otteluita kotiin hoitaa, siihen tarvitaan koko joukkuetta. Voi olla jopa niin, että joukkueen rakentamisessakin on saatettu vähän hairahtaa sille polulle, että riittää kun on maalivahtiosasto kunnossa. Ja se totisesti on, Lukolla on kaksi huippumaalivahtia.”

Ex-liigakiekkoilija

Antti Jokela

: ”Päätin jo lukioaikana, että vaikka pystyisinkin pelaamaan jääkiekkoa ammatikseni, haluan jossakin vaiheessa elämääni valmistua yliopistosta. Jääkiekosta tulikin ammattini kymmenen vuoden ajaksi. Tällä hetkellä opiskelen viidettä vuotta Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, pääaineenani poliittinen historia.”

Pitkän linjan Lukko-kannattaja, ex-veikkausjohtaja

Jussi Isotalo

: ”Tappelukulttuuri on tuontitavaraa. Ei takavuosien mestaruussarjassa juuri hanskoja tiputeltu. Joskus jollakulla kilahti, kun naapurin maila osui kipeään paikkaan. Organisoituja tappeluja kauhisteltiin, kun kanadalaiset seurajoukkueet tulivat MM-kisojen alla pelottelemaan eurooppalaisia. Showtappelu on vieraslaji - jääkiekon jättipalsami- joka pitää hävittää ennen kuin se leviää nappulasarjoihinkin.”

Raumam Boja -aktiivi

Juho Suoramaa

: ”Muutin Suomen Turkuun, jossa vietin kymmenen vuotta. Raumalaiset ystäväni pitivät minua jo niin turkulaisena, että kyselivät joko kannustan TPS:ää. Ilman tunnesiteitä siirtyminen aidan vihreämmälle puolelle olisikin ollut helppoa - mitalia tuli mitalin perään ja shampanjassa olisi saanut kylpeä. Jälkeenpäin ajateltuna jokainen naljailu ja kuittailu vain syvensivät tunnesidettäni Lukkoon. Kiitos siitä Turku. Aikani Turussa alkoi loppumaan kun vuosi vuodelta kasvanut kotiseutukaipuuni paheni. Lopulta päätin hakeutua Raumalle takaisin - ja myönnettäköön nyt vanhempani, sukulaiseni ja ystäväni, että mahdollisuus päästä säännöllisesti taas Äijänsuolle painoi myös vaakakupissani. Paljon.”