”NHL-vahvistukset keskitason suomalaispelaajaa halvempia”

Lukosta viestittiin aikansa, ettei tilapäisiä NHL-vahvistuksia Raumalle olisi tulossa. Mikä muutti ajatukset, päävalmentaja Risto Dufva ? Miksi katsottiin, että kannattaa ottaa? Eikä vain yhtä, vaan kolme?

– Kysymyksesi voi kääntää toisinpäin: kannattaako jättää ottamatta, jos tuon tason pelaajat haluavat meille tulla ja joukkueella on viiden tappion putki?

Halvalla ei NHL-miehiä ainakaan Suomeen saa. Frans Nielsenin neljän vuoden sopimus takaa tanskalaiselle peräti 11 miljoonan dollarin tienestit. Paljonko moisen diilin vakuuttaminen maksoi, toimitusjohtaja Timo Rajala ?

– Alle kymppitonnin kuussa. Vakuutuksen hintaa ei voi suoraan päätellä NHL-sopimuksen arvosta. Pelaajat itse päättävät millaisen vakuutuksen haluavat.

Miksi kukaan haluaisi huonompaa vakuutusturvaa kuin saatavissa on?

– Koska seurojen vinkkelistä kyse on aina pelaajan kokonaiskustannuksista.

Suurempi vakuutus, pienempi palkka ja toisinpäin?

– Siihen suuntaan. Kolmen uuden NHL-pelaajan kokonaiskustannukset meille jäävät alle SM-liigan keskipalkan. Siis vakuutuksineen, sanoi Rajala.

Dufva vahvisti, että näin on:

– Vaikken vastaa näistä, niin maanantaina kolme agenttia soitti mullekin ja tarjosi oikeita NHL-pelaajia kohtuuhintaan. Päätösaikaa olisi saanut kaksi tuntia. Tämä kertoo, että monet NHL-miehet haluavat säilyttää pelituntuman.

Philip Larsen pelannee tänään

Lukon tanskalaistriosta puolustaja Philip Larsenin odotetaan pelaavan tänään, kun Lukko kohtaa kovakuntoisen Bluesin Äijänsuolla.

– Kaikkemme teemme, jotta saisimme hänet mukaan, sanoi Dufva.

Sentteri Frans Nielsen ja laitahyökkääjä Mikkel Bödker saapuvat Raumalle vasta huomenna sunnuntaina, joten he tekevät kotidebyyttinsä vasta viikon päästä.

– Odotamme, että NHL-miehistä on meille apua. Lähtökohta on kuitenkin, että itse on nostettava tasoa. Voittoja ei ole tullut, joten rentous puuttuu otteista. Mutta hommia tekemällä niitä voittoja tulee. Usko ei missään nimessä ole joukkueelta loppumassa. Täältä tullaan, aivan varmasti, painotti Lukon hyökkääjä

Teemu Nurmi

.

Dufva on muistuttanut porukalle, ettei mitään ole vielä menetetty:

– Kolme kautta sitten hävisimme Jypissä seitsemän ensimmäistä ottelua. Silloin voitimme runkosarjan!

Lukko-Blues Kivikylän Areenalla tänään klo 17.

Lue lisää: ww.ur.fi ja


www.kiekkoareena.fi