NHL-veskari aaton peleissä

Jokaisella on omat joulutraditionsa. Haudalla käynti, joulusauna, jouluruoka ja lahjojen jako ovat niitä tutuimpia. 
Joskus viime vuosikymmenen puolella meillä oli tapana kokoontua aattoaamupäivänä Äijänsuon jäähalliin pelaamaan tossulätkää tennispallolla. Halli oli virallisesti kiinni, mutta kun porukassa hääri hallimies Ahlstenin Aku, sisäänpääsy onnistui ihan luvallisin keinoin. 
Maalit vaan poikittain ja peliä. Parin tunnin hikoilun ansiosta joulusta jäi käteen muutakin kuin massiivinen Visa-lasku, ähky ja kaikenkattava tyhjyyden tunne. 

Paikalla oli Akun lisäksi monia muitakin raumalaisen palloilun persoonallisuuksia, kuten futiksen alasarjojen maalipyssy Tommi Jurttila ja valmentajavelho Marko "Mave" Keskinen. 
Tossupallossa maalivahdin tehtävä on varsin epämieluisa, jos ei satu omistamaan mitään varusteita. Onneksi sen puolen hoitivat Akun sukulaispojat Antti ja Mikko. 
Ensimmäisinä vuosina maalinteko oli vielä suhteellisen helppoa, kun pojat olivat pieniä. Verkon heiluttaminen vaikeutui vuosin vuoden jälkeen, kun veljekset kasvoivat. 
Pojatkin olivat selkeästi innoissaan, kun pääsivät vetämään vehkeet päälle jouluaattonakin. 
Vaikka Antin jalat venyivät jo silloin komeisiin torjuntoihin alakulmasta, en olisi ikinä uskonut, että aaton tossupallopeleissä palloja pysäytteli tuleva Chicago Blackhawksin maalivahti. 

Ana ei ollut mikään junioritähti, mikä on saattanut olla hänen kehitykselleen hyväksikin. Raanta on saanut kehittyä taustalla rauhassa, ilman suurempia paineita. 
Maalivahdin osa on sen verran stressaava, että moni nuori polttaa itsensä loppuun, jos pettymyksiä tulee nuorena liikaa. 
Kun Raanta löysi itsestään urheilijan, hänen luontaiset kykynsä pääsivät oikeuksiinsa. 
Raannan lopullinen läpilyönti ykkösveskarina NHL:ssä on tekemättä, vaikka hyviä jaksoja on jo takana. Ana on kuitenkin maalivahdiksi junnu vielä, 25-vuotias. Veskarin rintakarvat alkavat kasvaa kolmekymppisenä....
Ei muuta kuin Happy Holidays sinne Chicagoon. Eiköhän se jenkkipukki sieltä savupiipusta alas pungerra.