Nielsen haluaisi pelata täyden NHL:n runkosarjan

Frans Nielsenin seura New York Islanders tuskin pelaa Stanley Cupin finaaleissa. Jos niin tapahtuu, Nielsen on täysin valmis pelaamaan jääkiekkoa kesäkuun lopulle asti.

Jos NHL ja pelaajayhdistys pääsevät sopimukseen ja täysimittainen 82 ottelun runkosarja alkaa 2. marraskuuta, finaalit venyvät kesäkuun viimeiselle viikolle asti.

– Ei se ole kuin pari viikkoa myöhempään kuin yleensä. Se on ihan ok. Haluamme pelata 82 ottelun sarjan, Nielsen sanoo.

SM-liigassa Nielsen saa alle hyvän ”harjoitusleirin” kovatempoisen pelin ja pienten kaukaloiden ansiosta. Miten merkittävä etu on niihin NHL-pelaajiin, jotka odottavat kotona?

– On se iso. Pelin intensisteettiä on vaikea saavuttaa harjoituksissa.

NHL ehdotti, että liiga ja pelaajat jakaisivat kiekkotulot tasan. Pelaajayhdistys värkkää nyt omissa lokeroissaan vastatarjousta omistajille.

– En ole varma pitääkö pelaajayhdistys ehdotuksesta, mutta siitä on ainakin hyvä lähteä liikkeelle. En kuitenkaan ole täysin selvillä kaikista yksityiskohdista, Nielsen pohtii.

Yksi tärkeä kiistakysymys on sopimusten maksimipituus. NHL ehdotti, että sopimukset saisivat olla enintään viiden vuoden mittaisia.

Nielsen teki viime kauden aikana Islandersin kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen. Hänen palkkansa tällä kaudella olisi NHL:ssä kaksi miljoonaa dollaria (1,53 miljoonaa euroa).

– Työsulusta eivät kärsi vain pelaajat. Monet ihmiset joutuvat työttömäksi, hyökkääjä muistuttaa.

Viime työsulun aikana pelättiin, että jääkiekko kärsii Pohjois-Amerikassa. Kävikin päinvastoin. NHL:n suosio lisääntyi ja liigan kokonaistulot kasvoivat.

– Silloin sääntömuutokset paransivat peliä ja Sidney Crosbyn tulo liigaan aiheutti ison buustin. Nyt liigalla ei ole sellaisia asioita tulossa.