Nieminen päivitti somea kalakisassakin

Lukon kesäperinteisiin kuuluu kalakisa. Myös tähän kauteen valmistauduttiin Raumanmerellä.

Filip Riska puolusti menestyksekkäästi viimevuotisen kalakisan voittoaan saalistamalla jälleen koko kisan suurimman kalan ja vei kotiinsa Jyrki Santala Trophy –kiertopalkinnon.

Samassa venekunnassa kalakisan ensikertalainen Ville Nieminen saalisti elämänsä kaksi ensimmäistä virvelikalaa – minuutin sisään.

- Kuski neuvoi, että heitä tuonne kaislikon reunaan, kaksi sieltä tuli ja seuraavat neljä ja puoli tuntia päivittelin sosiaalista mediaa, kertoi Nieminen.

Venekunnan, ja myös Lukon nelosketjun, kolmas lenkki Olli Sipiläinen sai niin ikään kalaa ylös. Venekuntien välisen kisan voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Kisaan kuuluvat perinteisesti myös huijaamisyritykset. Janne Niskala lähetti komean kuvan hauesta, mutta pahaksi onneksi sama kuva oli ollut julkisuudessa jo toukokuussa. Eetu Koski taas lähetti kuvan, jossa hän piteli kalaa pilkkihaalarit päällä, pipo päässä ja hanskat kädessä, ei siis ihan kisapäivän noin 30 asteen helteeseen sopivaa varustusta!

Ihan oma kisansa oli Timo Rajalalla ja Risto Dufvalla, nimittäin 10 euron veto siitä, kumpi saa suuremman kalan. Kun alkoi näyttää siltä, ettei haukea johdon veneeseen saada, laitettiin pienempää viehettä pyyntiin ja saatiin yksi pieni ahven tarttumaan toimitusjohtajan pyydykseen. Rajala siis voitti vedon ja RD maksoi. Mutta kun hän näki kuvan kalasta, hän totesi että ”tuo on kyllä niin pieni, että ainakin vitonen kuuluu saada takaisin”.

Lukon liigajoukkueen pelaajien, valmentajien ja huoltoryhmän perinteinen kalakisa järjestettiin jo 32. kerran, ilman taukoja. Tiedossa ei ole mitään vastaavaa millään muulla liigajoukkueella. 

Innokas kalamiesten joukko lähti puolilta päivin merelle Raumanmeren Uistelijoiden paateilla. Kalaseura tarjoaa Lukolle veneet kuljettajineen ja Lukko vastavuoroisesti osallistuu RMU:n kumppanina  kalaistutuksiin.

Harri Havulinna