Nigel Dawes oli lopulta liian kova pala Lukolle – lohkon kärkipaikkaa jakaa nyt kaksi

Adler Mannheim puristi voittolaukauskisan kautta voiton.

Lukko on edelleen kerännyt pisteitä kaikista tämän kauden CHL-peleissä, mutta lauantain vierasottelu Adler Mannheimia vastaan tuotti jo syksyn toisen tappion.

Saksalaiset olivat kotijäällään parempia luvuin 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 0–0, 1–0). Paremmuuden ratkaisemiseen tarvittiin voittolaukauskilpailua, jonka ainut onnistuja oli Mannheimin tähtihyökkääjä Nigel Dawes.

Dawes teki myös Mannheimin maalin varsinaisella peliajalla. Hän pystyi tasoittamaan kamppailun seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Dawes ampui vastahyökkäyksen päätteeksi rannelaukauksen ohi Lukko-vahti Lassi Lehtisen, joka pelasi kauden toisen pelinsä.

Lehtinen oli kuukauden verran sivussa loukkaantumisen takia, mutta pääsi tositoimiin torstain Lausanne-pelissä. Siinä hän pelasi nollapelin, joten Lehtinen piti yhteensä 113 minuuttia maalinsa koskemattomana.

Lukon maalin puolestaan viimeisteli Sebastian Repo, joka on nyt saanut osuman nimiinsä kauden jokaisessa CHL-pelissä. Hän on Lukon paras pistemies tehoin 4+1=5.

Repo teki maalinsa avauserän puolivälissä. Tilanteessa Lukon norjalaissentteri Michael Haga pelasi päädystä kiekon maalin edustalle, ja Repo ampui pelivälineen saksalaisveskari Dennis Endrasin selän taakse.

Kamppailussa molemmat maalivahdit kuuluivat joukkueidensa parhaimmistoon. Lehtinen torjui 22 laukausta ja Endras 25.

Voittolaukauskilpailussa Endras torjui kaikki Lukon ampujien yritykset.

Lauantain voitto nosti Adler Mannheimin CHL:n C-lohkon kärkeen. Mannheim ja Lukko ovat molemmat pelanneet neljä ottelua ja saalistaneet kahdeksan pistettä.

Mannheimin maaliero on kuitenkin +7 ja Lukon +5, joten saksalaiset ovat sarjataulukossa edellä. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Raumalla Lukko voitti 5–1.

Lohkon toisessa ottelussa Lausanne HC kukisti Cardiff Devilsin 2–0 ja nousi kolmanneksi. Lausannella pisteitä on viisi ja Cardiffilla kolme.

Seuraavat CHL-ottelunsa Lukko pelaa lokakuussa Cardiff Devilsiä vastaan. Joukkueet kohtaavat 6.10. Raumalla ja 13.10. Cardifissa.