Nikko ja Zapolski sankareina

Lukko pelasi päätöserää lukuunottamatta hienoa kiekkoa ja vei ansaitusti pistepotin lukemin 3-1. Kaksi ensimmäistä erää Blues oli jäässä, eikä päässyt kunnon maalipaikoille kuin harvoin. Vastaavasti Lukko jäätyi päätöserään ja päästi Bluesin painamaan peliä väkevästi Lukon päätyyn.

Unelmamatsin Lukon maalilla pelannut Ryan Zapolski venyi kuitenkin parhaimpaansa ja kantoi joukkuettaan pahimpien kohtien yli tyylillä ja taidolla. Zapolskin saadessa tasaisuutta otteisiinsa Lukon ei varmasti tarvitse murehtia maalivahtitilannettaan kuluvan kauden aikana.

Kotijoukkueen toisena sankarina hääri Joni Nikko, jonka ilta oli onnistunut kaikin puolin. Ensin avauserässä mies vapautti hyökkäyksen päätteeksi Aki Uusikartanon täysin vapaaseen paikkaan maalintekoon. Toisen erän lopussa mies nousi varsin röyhkeästi kulmasta maalille ja runttasi limpun väkisin verkkoon.

Lukko pääsee lataamaan akkujaan viikonlopuksi ja valmistautumaan tiistaiseen matsiin, jossa vastus on astetta kovempaa luokkaa. Tuolloin Tuhtituvalla vastaan asettuu sarjaa suvereenisti hallitseva Pelicans.

Illan puheenaihe

Filip Riskan toisen erän puolivälissä tullut ulosajo polvitaklauksesta aiheutti suukopua puolin ja toisin. Mikään huutava vääryys ulosajo ei ollut, sen verran myöhään taklaus tuli. Samoilla linjoilla oli myös illan otteluvalvoja Seppo Lindroos, joka totesi myös, ettei pelkkä kakkonenkaan olisi ollut huono tuomio.

Illan sylkikuppi

Jos ei ollut Bluesilla helppo ilta, niin sitä se ei takuulla ollut ainakaan Tommi Huhtalalle, joka sai kärsiä koko illan ajan vihellyskonsertista aina koskiessaan kiekkoon. Huhtala pääsi kuitenkin hieman näpäyttämään sinikeltaista katsomoa iskemällä joukkueensa ainoan osuman. Tämä ei kuitenkaan vaientanut ivahuutoja, vaan ennemminkin lisäsi Huhtalaan kohdistuvaa painetta.

Illan tuhlari

Lauri Tukosella oli suorastaan järjetön määrä loistavia maalintekopaikkoja ottelun aikana, mutta kun ei uppoa, niin ei uppoa. Monta kertaa mies sai rauhassa sihtailla aivan maalin edestä, mutta vedot suhahtivat järjestään kassarin syliin.

Illan kommentti: Jyrki Aho. Bluesin päävalmentaja.

- Tuomareiden kannattaa varmaan katsoa antamiaan jäähyjä videolta. Ensin meille annettiin helppoja jäähyjä ja sitten tilannetta paikattiin antamalla ottelun lopussa kaverille vastaavia jäähyjä. Kyllä jäähyjä saa antaa, mutta niiden pitäisi tulla kentällä tapahtuvien asioiden perusteella ansiosta, eikä tällä tavalla.

Lukon tähdet:

*** Joni Nikko

** Ryan Zapolski

* Aki Uusikartano

Maalit:

1-0 Tikkanen YV (Mikkola, Ahtola)

2-0 Uusikartono (Nikko, Koivisto)

2-1 Huhtala TV

3-1 Nikko YV (Mikkola, Koivisto)