Nikko runnoi A-nuorten välierävoitot tasoihin

Joni Nikon kaksi maalia riittivät Lukon A-nuorille välieräsarjan tasoittamiseen HPK:ta vastaan Äijänsuolla. Lukko voitti sarjan toisen ottelun 2–0 (2–0, 0–0, 0–0).


Nikon lapioimat maalit kuvastavat tasaisen sarjan henkeä. Molemmat osumat syntyivät avauserässä maalinedustahässäkän päätteeksi. Ensimmäisessä maalissa kiekko pyöri maaliviivalla, ja se hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.


Aleksi Saarela nappasi syöttöpisteet molempiin osumiin, Niklas Näppi ensimmäiseen maaliin. Oskari Setänen torjui pudotuspelien ensimmäisen nollapelinsä 35 torjunnalla.


– Oskarin nollapelistä on sanottava, että se on kova suoritus tällaisissa peleissä. Muuten en ala eritellä pelaajia. Koko joukkue oli pelissä kiinni ja yhdessä tässä mennään, Lukon valmentaja Samu Isosalo sanoi.


HPK vei tiistaina sarjan avausottelun jatkoajalla lukemin 4–3. Lukon kopissa puhuttiin sen pelin jälkeen puolustuspelistä ja joukkue petrasikin hyvin siinä.


Toinen asia, missä Lukon piti parantaa oli ylivoimapeli.


– Siinä on vaikea parantaa, jos vastustaja ei saa yhtään jäähyä. Me tapoimme hyvin neljä jäähyä. Pelitapahtumiin nähden HPK:llekin olisi voinut kyllä muutaman antaa.


Välieräsarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa ja sunnuntaina Raumalla. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.