Niko Kaerla kiskaisi neljä sekuntia ennen summeria SalBalle vapauttavan voittomaalin - katso video osumasta ja tuuletuksista

Niko Kaerla oli iloinen salibandyn pelaaja lauantaina. Arkistokuva: Esa Urhonen

Steelersin ja SalBan välisen ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 12 sekuntia ja tilanne 4–4, kun vierasjoukkue marssitti kaukaloon ykköskentällisensä.

Sentteri Janne Hyvönen pisti vapaalyönnistä pallon peliin Henrik Rossille. Hän jätti reikäpallon omalla alueellaan puolustajaparilleen Niko Kaerlalle.

Kaerla otti pari juoksuaskelta ja ampui puolesta kentästä ranteella pallon entisen joukkuekaverinsa Pasi Järvisen selän taakse.

SalBan joukkue ryntäsi kentälle, eikä maalintekijä tiennyt, mihin päin olisi pomppinut.

– Aika hienoltahan se tuntui. No, vastustaja sai siihen neljän sekuntiin vielä vedon päin maalia. Se ei enää tuntunut niin hienolta, SalBan päävalmentaja Petri Seppinen puhalteli.

– Mutta tätä on pitkään odotettu ja haettu. Kun loppusummeri soi, oli aika vapauttava olo.

SalBan tehomies Hämeenlinnassa oli loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Erik Härkönen, joka iski kaksi maalia. Lisäksi raumalaisille osuivat Antti Vuorinen (1+1) ja Tomi Lahti.

– Peli ei säkenöinyt. Tärkeys näkyi ehkä virheiden välttelynä, mutta toisaalta meillä oli nyt malttia, emmekä tehneet niin kauheasti virheitä pallon kanssa, Seppinen pohti.

Lopulta lukemin 4–5 (0–1, 3–2, 1–2) tullut voitto oli SalBalle elintärkeä. Raumalaiset ovat edelleen Salibandyliigan jumbona, mutta nyt pisteitä on kasassa kymmenen.

Edessä 11 pisteessä ovat Steelers ja KooVee, jonka SalBa kohtaa ensi viikonloppuna.

Jumbojoukkue putoaa suoraan Divariin, toiseksi ja kolmanneksi viimeinen jatkavat SalBalle niin tuttuihin liigakarsintoihin. Kokonaan kuiville SalBalla on matkaa ainakin kuusi pistettä.

– Aikamoinen työmäärä täytyy taas tehdä, että pisteitä voi taas KooVeeta vastaan taistella. Mutta kaikki on edelleen meille mahdollista, Seppinen sanoi.