Niko Kuiri debytoi Kärppien paidassa

Kärppien hyökkäysarsenaalissa Tapparaa vastaan viilettää tiistai-iltana täysin uusi mies, kun 18-vuotias Niko Kuiri pelaa uransa ensimmäisen liigaottelun.

– Kuiri sai sunnuntai-iltana tiedon, että häntä tarvitaan joukkueen maanantaiaamun harjoituksissa. Niiden harjoitusten jälkeen tehtiin päätös, että hän lähtee Tampereelle, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa.

Osaltaan Kuiri paikkaa Niklas Olaussonia, joka kyllä pelasi lauantain Ässät-pelin loppuun saakka, mutta ruotsalaissentterin kroppa viestitti levon tarvetta.

– Kysymys on rasituksen tuomasta pienestä vammasta. On todennäköistä, että Olausson on jo kokoonpanossa torstaina Raksilassa, kun meillä on peli HPK:ta vastaan, Aho kertoo.

Olaussonin vakiopaikan ykkösketjussa Mika Pyörälän ja Jesse Saarisen välissä ottaa Miska Humaloja.

Kuiri pelaa numerolla 38 ja hyökkää nelosketjussa yhdessä Aku Kestilän ja Sami Anttilan kansa. Kuiri on leveäharteinen 187-senttinen ja 90-kiloinen vasemmalta (left) ampuva voimahyökkääjä, joka on kauden A-nuorten otteluissa tehnyt tehokasta jälkeä.

Kuiri on ollut joukkueen paras pistemies yhdessä Antti Virtasen kanssa. Kuiri on nakuttanut yhdeksässä ottelussa tehot 6+3=9 ja Virtanen 4+5=9.

Kärpät lähtee otteluun allaan 4–0-voittopeli Ässiä vastaan. Tappara puolestaan hävisi edellisen ottelunsa lauantaina Jyväkylässä JYPille maalein 2–0.