LS seuraa: HIFK otti otteen toisessa erässä – Lukko palasi maaottelutauolta tappiolla

HIFK tykitti neljä maalia Lukon verkkoon.

3. erä:

Kolmas erä oli lopulta maaliton. Lukolta se oli pelin paras, mutta osumat jäivät tekemättä.

2. erä:

Toinen erä ei pitkään ehtinyt vanhentua, kun HIFK onnistui jälleen maalinteossa. Asialla oli puolustaja Einari Luhanka, jonka siniviivalta lähettämä rannelaukaus painui Lukon maaliin. Ajassa 21.07 syntynyt osuma oli Luhangan uran ensimmäinen liigamaali.

HIFK jatkoi vahvasti ja kasvatti johtoaan hieman ennen erän puoliväliä. Puolustaja Otso Rantakarin päätykiekoksi tarkoittama heitto pomppi Sebastian Dykille, joka pääsi siirtämään kiekon Lukon maalille vapaaksi liukuneelle Julius Nättiselle. Hän ohjasi kiekon maaliin, ja tällä kertaa osuma myös hyväksyttiin.

Helsinkiläisten neljännen mies viimeisteli sama kuin ensimmäisenkin eli Roni Hirvonen. Jesse Seppälä teki jälleen esityön ja pelasi kiekon keskikaistalle, josta Hirvonen jatkoi rannelaukauksen suoraan ylänurkkaan.

Ylänurkka pöllähti pian myös toisessa päässä, kun Gabriel Fontaine pääsi ampumaan kiekon ohi Roope Taposen. Osuma oli Fontainelle jo kauden kahdeksas, ja samalla kanadalainen siirtyi Lukon sisäisen maalipörssiin jaetulle kärkisijalle yhdessä Anrei Hakulisen kanssa.

Kahden erän jälkeen HIFK johtaa sarjakärki Lukkoa maalein 4–2.

1. erä:

Molemmat pystyivät iskemään kiekon vastustajan verkkoon jo avauserässä, kun HIFK ja Lukko palasivat maaottelutauolta Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Avauserän jälkeen HIFK–Lukko on siis numeroissa 1–1.

Ensin maalinteossa onnistui kotijoukkue HIFK. Tilanteessa nuori Jesse Seppälä oli terävänä ja pystyi riistämään kulmassa kiekon Lukon kanadalaissentteri Gabriel Fontainelta. Seppälä käänsi kiekon maalille, ja Roni Hirvonen jatkoi laatan ohi Lukon maalivahdin Artjom Zagidulinin. Tuolloin oli pelattu 11.48.

Lukko sai tasoituksesa kolmisen minuuttia myöhemmin, ja myös raumalaiset loivat maalintekopaikan riistopelaamisen jälkeen. Jere Karjalainen ja Sebastian Repo kamppailivat kiekon joukkueelleen hyökkäyspäässä, ja vasemmalta kaistalta löytynyt tshekkipakki Tomas Pavelka pääsi ampumaan ensimmäisen liigamaalinsa.

Heti pelin seuraavalla minuutilla kiekko lepäsi vuorostaan Lukon maalissa, kun Julius Nättinen sen sinne kauhoi. Lukon maalivahti Zagidulin näytti kuitenkin saman tien vaihtoaitioon haaston merkkiä, ja tilannetta alettiin perata videotarkistuksella.

Nauhaa tutkittiin pitkään, ja lopulta maali hylättiin. Tilanteessa nähtiin maalivahdin häirintä, sillä HIFK:n hyökkääjä Juha Jääskä osui sekä luistimillaan että käsillään Zagiduliniin, kun tämä oli maalivahdin alueella.

Kokonaisuudessaan HIFK oli erän hallitseva osapuoli, ja Zagidulinille kirjattiin heti 12 torjuntaa. HIFK:n maalivahti Roope Taponen selvisi neljällä kopilla.

Rauman Lukolta ei ole sairaslistalla montaa pelaajaa, mutta sitäkin nimekkäämpiä.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Josh Kestneriä odotetaan takaisin kokoonpanoon joulukuun alussa, pistepörssin kärkinimi Anrei Hakulisen toipumisjaksosta taas ei ole yhtä selvää arviota.

Syyskuun lopulla viimeksi pelannutta Oliver Sunia Lukko ei maanantaisessa loukkaantumiskatsauksessaan maininnut.

Mutta saa Lukko yhden tärkeän palasen takaisinkin, kun SM-liigan kärkijoukkueen pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen keskiviikkona HIFK:n vieraana.

Laitilalaishyökkääjä Antti Saarela on toipunut pelikuntoon loukkaantumisensa jälkeen ja nousee Lukon ykkösketjuun. Kun Lukko voitti HIFK:n kauden aiemmassa kohtaamisessa 15. lokakuuta kotijäällään 2–0, Saarela seurasi peliä vielä kainalosauvoihin nojaten.

Saarela ehti pelata ennen loukkaantumistaan 11 peliä ja tehdä niissä 2+3=5 tehopistettä.

– Kyllä sitä jo jonkin aikaa on odottanutkin. Tästä osaa kyllä nauttia, kun pääsee pelaamaan, Saarela sanoi Lukon videohaastattelussa.

Saarelan paluu ja Hakulisen loukkaantuminen muuttaa Lukon hyökkäysketjuja niin, että Sebastian Repo nousee Hakulisen tilalle kakkosketjuun, ja Niklas Ylitalo siirtyy puolestaan ykkösketjusta Revon tilalle kolmoseen.

Puolustusosastolla pieni viilaus on, että Tomas Pavelka nousee Kalle Ervastin paikalle kolmanteen pakkipariin, mutta Lukko on kyllä käyttänyt usein otteluissa kaikkia seitsemää puolustajaa.

Lukon kokoonpano Helsingissä:

Maalilla: Artjom Zagidulin (Samuel Jukuri)1. kenttä: Henri Ikonen–Gabriel Fontaine–Antti Saarela,Niclas Almari–Thomas Gregoire

2. kenttä: Sebastian Repo–Julius Mattila–Jere Karjalainen,Tarmo Reunanen–Samuli Piipponen

3. kenttä: Niklas Ylitalo–Otto Somppi–Linus Nyman,Tomas Pavelka–Matthew Abt

4. kenttä: Sami Päivärinta–Harri Kainulainen–Kim Nieminen

7. puolustaja: Kalle Ervasti