Niskala innoissaan paluusta kotiin

- Tosi hyvät fiilikset, oikein odottaa, että pääsee uusien naamojen kanssa hommiin ja tutun kotiyleisön eteen. Syitä itse paluuseen on monia. Lukolla on kasassa hyvä joukkue ja tässä on nyt monta vuotta reissattu maailmalla ja aina kotiinpaluu on ollut mielessä. Nyt saatiin kaikki asiat loksahtamaan kohdilleen, joten on todella hienoa palata kotiin, Niskala kommentoi Lukon tiedotteessa.

Niskala uskoo, että pitkä yhdeksän vuoden kierros ulkomailla on tuonut mukanaan paljon sellaisia asioita, joita hän pystyy taidollisen puolen lisäksi tuomaan Lukon tämänhetkiseen joukkueeseen.

- Varmasti jokaisesta liigasta ja joukkueesta on tarttunut jotain uutta matkaan, kokemusta ja sen tuomaa rauhallisuutta nyt ainakin. Uskon, että pystyn silläkin tasolla auttamaan joukkuetta.

Lukon tulevan kauden joukkue on nimivahva. Niskala haluaa kuitenkin rauhoitella ja muistuttaa, että nimet selässä eivät yksinään takaa menestystä.

- Tunnettu faktahan on, että paperilla ei ratkaista mitään. Tasainen ja hyvä nippu kasassa, jossa jokaisella on omat vahvuutensa ja sitä kautta roolinsa. Yhtenäinen joukkue on vahvoilla.

Vuodet, jotka Janne Niskala ulkomailla vietti, ovat muokanneet myös raumalaista kiekkokulttuuria. Etenkin kannattajatoiminta on kehittynyt ja sen on myös Niskala huomannut.

- Oli hieman ikävää, että tätä sopimusasiaa jouduttiin vatvomaan, mutta kyllä tässä kokoajan tiedettiin missä mennään. Tietyt asiat oli saatava luonnollisesti ennen järjestykseen kuin mitään voitiin julkaista, mutta kun mennään vasta kesäkuun loppua, niin kyllä tässä ollaan aika ajoissa liikkeellä.

- Ennen kaikkea on sanottava, että on todella hienoa tulla takaisin kotiin ja nähdä kaikki vanhat ja uudet kannattajat. Olen seurannut miten katsomokulttuuri on Raumalla kehittynyt ja toivon, että se jatkaa myös ensi kaudella samalla meiningillä. Kyseessä on joukkueelle tärkeä voimavara, Niskala toteaa.

Lukolla pitkiä sopimuksia

Janne Niskalan sopimus Lukossa jatkuu ainakin kevääseen 2017 saakka.

Pitkiä sopimuksia on muitakin.

Puolustajista Ilkka Mikkola, Jesse Virtanen ja Juho Tommila on sidottu kevääseen 2016 asti.

Hyökkääjistä kahden vuoden paperit on Toni Koivistolla, Henrik Koivistolla, Janne Lahdella, Teemu Nurmella, Jesper Piitulaisella, Filip Riskalla, Ville Vahalahdella ja Olavi Vauhkosella.

Lisäksi Henrik Forsbergin ja Jonne Virtasen sopimuksissa on optio kaudesta 2015-2016.

Yhden vuoden sopimuksella ensi kauden Lukossa pelaavat:

Maalivahdit Ryan Zapolski ja Oskari Setänen.

Puolustajat Jyrki Välivaara, Antti Jaatinen ja Harri Tikkanen.

Hyökkääjät Jerry Ahtola, Joni Nikko, Ville Nieminen, Olli Sipiläinen ja Eetu Koski.