Niskala ja Marttinen sivuun, Heinola ja Palojärvi mukaan

Janne Niskala on lepovuorossa keskiviikkona, kun Lukko kohtaa Tapparan vieraissa. Kuva: Elmeri Elo

Janne Niskala ja Jyri Marttinen eivät ole mukana matkassa, kun Lukko aloittaa keskiviikkona kolmen pelin vieraskiertueensa Tampereelta Tapparaa vastaan. Raumalaiset lähtevät reissuun, jolta he kotiutuvat vasta lauantaisen Kärpät-vieraspelin jälkeen.

Puolustajat eivät ole loukkaantuneita, vaan Lukon päävalmentaja Pekka Virta haluaa antaa heille lepovuoron. Kaksikko liittyy tuoreena joukkueen vahvuuteen perjantaina Vaasassa, kun Lukko kohtaa Sportin.

– Jos vanhemmalle pelaajalle annetaan lepopäivä, niin en mä sitä seiskapakiksi pistä. Tarkoitus on antaa heille energiaa antava päivä, Virta toteaa.

Heidän tilalleen kokoonpanoon nousevat Ville Heinola, 17, ja Antti Palojärvi, 19, jotka molemmat saavat ensimmäisen liigapelinsä. Heinolan oli tarkoitus lähteä maanantaina lainakeikalle SaPKoon, mutta suunnitelmat muuttuivat.

– Jos meille on tehty urheilustrategia, johon kuuluu nuorten pelaajien eteenpäinvieminen, niin täytyy meidän löytää ne pelaajat, jotka pystyvät haasteeseen vastaamaan, Virta kommentoi.

– Moni seura lähtee taas pian rakentamaan ensi kauden joukkuettaan. Kyllä meidänkin pitää tietää, miten nämä nuoret pystyvät pelaamaan paineen alla.

Oman paineensa tilanteeseen tuo Lukon hankala sarjatilanne. Kautta on takana vasta neljä ottelua, mutta Lukko on hävinnyt ne kaikki.

– Jotain pitää yrittää tehdä. Jos näiden nuorten miesten kanssa saataisiin kipsi laukaistua, Virta toteaa.

– Ketään ei osoitella millään tavalla sormella. Tällä ratkaisulla nämä kaksi kokenutta pelaajaa ovat fyysisesti paremmassa vireessä seuraavassa pelissä.

Palojärven on tarkoitus aloittaa keskiviikkona seitsemäntenä puolustajana. Lukon pelaavassa pakkikuusikossa nähdään Mark Auk, 23, Tarmo Reunanen, 20, ja Roni Sevänen, 23.

Pakisto on siis todella nuori.

– Se on mahdollisuus ja voima. Haaste on kovin mahdollinen, mutta ei kukaan pyydä mitään dominointia, Virta painottaa.

– Jo aiemmin on ollut hieno seurata, miten Reunanen on uskaltanut pelata omilla vahvuuksillaan. Hänen pelinsä on ollut ennakkoluulotonta.

Koska Niskala on sivussa, Lukon kapteenina Tappara-ottelussa toimii Arttu Ilomäki.

Lisää aiheesta

Lukko lainasi Ville Heinolan Mestikseen

Palojärvi palaa Pittsburghista Lukkoon