Nordlundille kahden pelin panna - Peltonen oma lukunsa?

Jääkiekon SM-liigan liigahallitus päätti tänään antaa kahden ottelun pelikiellon Jokerien Markus Nordlundille. Lukon kasvatti taklasi viime lauantaina HIFK:n Ville Peltosta kohtalokkain seurauksin.

SM-liigan kurinpitäjä olisi vapauttanut lisärangaistuksista Nordlundin, jolle tuomittiin pelirangaistus (suihkukomennus) ottelussa. Nordlundin töötti kun ei ollut päähän kohdistunut taklaus, ei kyynärpäätaklaus, eikä myöskään ryntäys (liian kova vauhti).

Vaikuttaa siltä, että liigahallituksen piti kuitenkin näyttää, että se tekee jotakin aivotärähdysten vähentämiseksi. Siksi Nordlundille löydettiin pelikiellon perusteluiksi laitataklaus ja kohtuuttoman kova peli.

Ei voi välttyä ajatukselta, että toiset pelaajat vaan ovat arvokkaampia kuin toiset. Bluesin Tommi Huhtalaa ei määrätty pelikieltoon pahemmasta taklauksesta. Siksikö, että kohteena oli "vain" Lukon Tommi Kovanen?

Liigahallitus tavallaan myönsi tämän virheen antamalla potkut päävideotuomari Sakari Pietilälle, joka oli ratkaisusta vastuussa. Päävideotuomarina jatkaa kauden loppuun Kai Tervonen yksin.

Kurinpitäjänä jatkaa Sampo Liusjärvi. Hänen toimintaansa on oltu pääosin tyytyväisiä, joskin juristin avuksi on kaivattu pelaajanäkökulmaa.

Liigahallitus vastasi tähän kritiikkiin uusimalla kurinpitoryhmänsä. Uudeksi puheenjohtajaksi tuli entinen pelimies Iiro Järvi. Ryhmän jäseniä ovat myös ex-pelaaja Janne Ojanen ja ex-tuomari Karl Ekholm.