Tappara-ikoni Ville Nieminen debytoi SM-liigassa päävalmentajana

Ville Nieminen johtaa Jukureiden joukkoja tänään kirjaimellisesti edestä – ilman taustalla näkyvän Risto Dufvan läsnäoloa. RD on flunssaisensa sivussa, joten Nieminen debytoi päävalmentajana tuttuakin tutummassa Hakametsän hallissa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Klassisen Jääkiekkokirjan mukaan SM-liigassa oli ennen tätä kautta nähty kaudesta 1957–76 lähtien yhteensä 165 päävalmentajaa.

Tänään tuolle listalle saadaan yksi uusi kasvo, kun tamperelaisille – ja eritoten tapparalaisille – tuttuakin tutumpi Ville Nieminen debytoi päävalmentajana. No, jos ihan tarkkoja ollaan, niin Niemisen nimi tuskin ilmestyy vielä yhden pelin jälkeen päävalmentajarekisteriin, mutta joka tapauksessa Nieminen tuuraa sarjanousija Jukureiden vaihtoaitiossa flunssan pelistä pudottamaa Risto Dufvaa. 

– Minulla on vieläkin yleisavaimet Hakametsän jäähalliin, joten ei muuta kuin eteenpäin isoon iltaan, Nieminen puntaroi illan asetelmaa Jukureiden sivuilla.
 
Kattorakenteieiin asti suomalaisella jääkiekkoilulla kyllästetty Hakametsän jäähalli on ollut Jukureille mieluisa paikka pelata.  Sarjatulokas ei ole menettänyt Ilvestä tai tämän illan vastustajaansa Tapparaa vastaan Hakametsässä vielä pistettäkään. Kolmen visiitin jälkeen kasassa on täysi yhdeksän pisteen potti.

Illan ottelussa kiikarissa on täydentää tuo potti tusinaan – ja säilyttää samalla arvokas paikka kymppikärjessä.

Tapparan kokoonpano elää – alkuvuoden tapaan – edelleen pelistä toiseen. Porin lauantailöylyistä puuttuneista kokoonpanoon palaavat Pekka Saravo ja Henrik Haapala. Uusina niminä sivussa puolestaan ovat norjalaiset Alexander Bonsaksen ja Martin Røymark sekä lisäksi jo aiemmin puuttuneet hyökkääjät Jukka Peltola, Jere Karjalainen, Miika Heikkilä ja Manu Honkanen.

Sentterinä yleensä nähty Juhani Jasu hyökkää tänään ykkösketjun laiturina Veli-Matti Savinaisen ja Jan-Mikael Järvisen rinnalla. 
Puolustaja Aleksi Salonen jatkaa  nelosketjussa sentterin tontilla. Pakistoon nousee mukaan Jere Rouhiainen. Pitkään sivussa ollut Tapio Sammalkangas palasi rivistöön lauantaina Porissa. Nykyisen kotiyleisönsä edessä Sammalkangas on nähty viimeksi tapaninpäivänä. 

Kotijoukkueen maalissa torjuntavuoro vaihtuu nyt Teemu Lassilalle. Jukurit luottaa luottovahtiinsa Sami Rajaniemeen, jolle ottelu on jo kauden 49:s. Rajaniemi on tähän mennessä ollut tositoimissa yli 2873 minuuttia eli lähes 300 minuuttia enemmän kuin "urakointitilaston" kakkonen, Pelicansin Janne Juvonen.

TAPPARA

Veli-Matti Savinainen - Jan-Mikael Järvinen - Juhani Jasu; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen
Sebastian Repo - Jani Lajunen - Kristian Kuusela; Pekka Saravo - Blake Parlett
Henrik Haapala - Otto Rauhala - Teemu Nurmi; Jere Rouhiainen - Otso Rantakari
Joona Luoto - Aleksi Salonen - Anton Levtchi, 7:s puolustaja Tapio Sammalkangas

Teemu Lassila (Dominik Hrachovina)

JUKURIT
Janne Ritamäki - Turo Asplund -Miika Roine; Antti Jaatinen - Miika Koivisto
Teemu Tallberg - Henrik Koivisto - Zach Budish; Samuli Piipponen - Marko Kauppinen
Niko Laakkonen – Topi Nättinen - Jesper Piitulainen; Valtteri Hietanen - Teemu Suhonen
Nestori Lähde - Joonas Kalliola - Olli Sipiläinen; Ville Hyvärinen.

Sami Rajaniemi (Mika Norja)