Nummelin ihmetteli vaisua ylivoimapeliä ja tunnelmaa

Konkaripuolustaja Petteri Nummelin hämmästeli kahta seikkaa torstaina. Lukon ylivoimapeli osoittautui kismittävän umpisurkeaksi, mikä avitti Jokerit 2–1-voittoon voittolaukauksille venyneessä ottelussa.

Jokerien maalivahti Leland Irving ei joutunut edes kovin koville kotijoukkueen kuolettaessa kahdessa ensimmäisessä erässä seitsemän kaksiminuuttista.


– Oli pieni kipsi, mikä näkyi ylivoimassa. Se ei vaan toiminut, joukkueessaan kultakypärää tehopisteillä 1+4 kantava Nummelin harmitteli.


Etenkin Sveitsin liigassa Nummelin, 40, tottui siihen, että fanit hoilasivat kannustusviisujaan pelitilanteesta riippumatta. Raumallakin Raumam Boja ja muu yleisö pitää kohtuullisesti ääntä piiskaten Lukkoa menestykseen.


Jokerien areenalla niin rahvaan lehterit kuin aitiotkin näyttivät hyvin vajaasti täytetyiltä. Katsojamäärä jätettiin toisen kerran peräkkäin kuuluttamatta ja ilmoittamatta. Tunnelma muistutti ajoittain riehakkan urheilutapahtuman sijaan melkeinpä hautajaistunnelmaa.


– Kun on huutoa taustalla, niin se antaa ekstramotivaatiota ja -potkua, Nummelin muistutti.


Käytäväpuheiden mukaan omistaja ja toimitusjohtaja Harry Harkimo on välirikossa Jokerien kannattajaporukoiden nokkamiesten kanssa. Siksi huutoriimejä aiemmin mm. megafonein käynnistäneet ja johtaneet niin sanotut capot loistaisivat poissaolollaan.


Myös useat aiemmin nähdyt fanilakanat, esimerkiksi Eteläpääty-banderolli, ovat tiessään.


– Fiilis muodostuu pienistä jutuista. Jos sitä (kannustusta) ei ole, niin se on kuin olisit hidastetussa filmissä. Kaikki ikään kuin seisovat - ei tiedä, onko peli käynnissä. Sillä on huikea ero, onko kannatusta taustalla vai ei, Nummelin linjasi.