Nummelin otettu Sveitsin kapteenin sanoista

Sveitsi teki tiistaina jääkiekon MM-kisoissa Suomelle ison palveluksen, kun se kaatoi Latvian. Leijonat pääsi Sveitsin voiton ansiosta turnauksen puolivälieriin, joissa se kohtaa torstaina Kanadan.

Sveitsin kapteeni Mathias Seger sanoi Latvia-voiton jälkeen, että sveitsiläiset voittivat ottelun Petteri Nummelinille ja Ari Sulanderille. Molemmat ovat tehneet upean uran käkikellomaassa.

- Tuntui kivalta. Ilmeisesti olemme tehneet jotain hyvää Sveitsin jääkiekkoilulle, Nummelin totesi Ilta-Sanomille.

Toukokuussa Lukosta kasvattajaseuraansa TPS:aan palannut puolustaja arvosti Segerin elettä varsinkin, koska hän ja Nummelin eivät ehtineet olla koskaan joukkuetovereita.

- Sikäli se oli jännä kommentti, että hän sanoi sen heti pelin jälkeen, eli se ei voinut tulla yhtäkkiä mieleen. Hänen oli täytynyt miettiä sitä etukäteen, Nummelin pohti.

Seger vei näissä kisoissa eniten MM-kisoja pelanneen pelaajan ennätyksen Nummelinilta. Seger pelaa nyt 16. MM-turnauksessaan, kun Nummelinin vyöllä on 15:sta MM-kisat. Viimeksi 2010 Suomea MM-tasolla edustanut Numppa osaa nykyään jo kannustaa Suomea kotisohvaltakin.

- Ekoina vuosina, kun en ollut itse kisoissa, pelien katsomisesta ei tullut mitään. Jännitti niin paljon ja elin niin vahvasti mukana. Nyt uskallan jo vähän katsoa pelejä.