Nuori nigerialaislupaus painoi hattutempun Äijänsuolla – "Kannattaa tulla katsomaan, kun mies vielä on Raumalla"

Pallo-Iirojen B yhä lyömätön kotikentällään.

Pallo-Iirojen B-pojat nappasi toisen peräkkäisen ja yhteensä neljännen voittonsa P17-ikäluokan SM-karsinnassa, kun KPV kaatui lauantaina Äijänsuolla maalein 5–1 (4–1).

– Voitto lämmittää. Vieläkin kotona pelkkiä voittoja, ja se on pääasia, Pallo-Iirojen valmentaja Johan Suominen henkäisi.

– Ensimmäinen puoliaika oli erinomainen. Toisella puoliajalla, kun peli oli jo selvä, tempo putosi. Joukkue otti jalkaa kaasulta.

Voitto nosti raumalaiset sarjassa viidenneksi eli kiinni varsinaiseen SM-sarjapaikkaan. Pallo-Iirot on pelannut yhdeksän ottelua, kun lähes kaikilla lohkon muilla joukkueilla on takana jo kymmenen peliä.

– Meidän tappiomme ovat tulleet vieraissa Oulu–Kuopio-akselilla. Tässä sarjassa, kun etäisyydet ovat mitä ovat, kotietu on valtava, Suominen huomautti.

Lauantain pelissä Pallo-Iirojen hahmo oli nigerialainen Target Ayannubi, joka viimeisteli kolme maalia. Lisäksi maalintekoon pystyivät Aaro Kainulainen ja Oliver Repo.

– Target painoi hatun. Voisi kuvitella, että noilla näytöillä olisi jotain käyttöä miesten edustuksessakin, Suominen vinkkasi.

– Kannattaa tulla katsomaan, kun mies vielä on Raumalla.