Nyt löytyi kokemusta yli 1 000 pisteen edestä – Korihait hankki ärsyttävän terrierin ja kiinnitti kolme omaa kasvattia

Joni Herrala on voittanut 11-kautisella liigaurallaan yhden SM-mitalin, pronssin vuonna 2016. Kuva: Ville Vuorinen

Uudenkaupungin Korihait on pistänyt vielä ennen juhannusta sopimuskoneiston laulamaan. Korisliigaseura tiedotti perjantaina hankkineensa riveihinsä Joni Herralan.

Kyseessä on kokenut 192-senttinen takamies, joka on pelannut Korisliigassa yhteensä 320 ottelua ToPon, Hongan, BC Nokian, Kataja Basketin sekä KTP-Basketin riveissä.

11 kauden aikana pisteitä on kertynyt 1 091, levypalloja 593 ja syöttöjä 586. Lisäksi hänellä on 69 ottelun maajoukkuetausta nuorten ja haastajien tasolta.

Hankinnan takaa löytyy Korihaiden uusi päävalmentaja Tero Vasell. Nokialta tullut Vasell kuvailee Herralaa periksiantamattomaksi, röyhkeäksi ja vastustajan kannalta ärsyttäväksi puolustuspelin ekspertiksi. 

– Mulla on ollut pitkään hyvät välit Vasellin Teron kanssa. Nyt oli sellainen tilanne, että halusin Teron valmennukseen ja hän halusi mut jengiinsä, niin asiat loksahtivat kohdilleen, Herrala kertoi tiedotteessa.

Vaikka Herralan, 27, sopimus on 1+1-mallinen, hän mainitsi tiedotteessa jo Uuteenkaupunkiin rakenteilla olevan uuden monitoimitalo Wintterin. 60 miljoonan euron pytingin pitäisi olla valmis vuonna 2025.

– Uusi halli on rakenteilla, joten olisi hienoa, jos Uudessakaupungissa voitaisiin pelata kovia pelejä hyvissä olosuhteissa vuodesta toiseen. Toivon, että pystyn auttamaan omien vahvuuksien kautta Korihaita vakiinnuttamaan paikkansa korkeammilla sijoituksilla, mitä viime vuosina on totuttu näkemään, Herrala totesi.

Herralan lisäksi Korihait on tehnyt jatkosopimukset seuran omien kasvattien Jaakko Lahden, Akseli Arvosen sekä Mio Hyvösen kanssa. Joukkueen takakenttä on nyt valmis, kun aiemmin tällä viikolla seura tiedotti Trey Niemen siirtyvän Salosta. 

– Jonin ja Treyn tulon myötä pystymme käyttämään ulkomaalaisvahvistuspaikat isoon päähän. Verkot ovat vesillä ja keskusteluja sopivien vaihtoehtojen kanssa käydään koko ajan, Vasell paljasti.

Korihait lupaili kertovansa sopimusuutisia vielä ennen juhannusta.

Korihaiden sopimuspelaajat

Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Trey Niemi, Joni Herrala.

Lisää aiheesta

Korihait löysi takakentälleen vahvistusta Salosta

Vain tilaajille Onko liigaseuroilla kiikarissa sama mies? – Korihait ja Kataja pysyvät vaiti valmentajakuvioistaan, mutta jotain salaperäistä sopimusrintamalla tapahtuu

Vain tilaajille Korihait säilytti sarjapaikkansa Korisliigassa – "Ei tarvitse enää voittaa mestaruutta, että saa iloa"