Nyt puhutaan jo murskavoittoputkesta – "Ei saa alkaa kuvitella, että me lyödään joka kerta ekaan erään 6–0"

Lukko iski jälleen kerran vastustajan vaikeaan paikkaan jo avauserässä. Raumalaiset ovat takoneet kolmeen peliin 22 maalia.

Lukon esitykset alkavat toistaa itseään, ja todellakin raumalaisia mairittelevalla tavalla. Joukkue ei ole voittoputkessa vaan murskavoittoputkessa.

Lauantaina sinikeltaisen jyrän alle liiskattiin JYP, joka taipui kotijäällään maalein 1–6 (0–3, 1–0, 0–3). Lukko on nyt tehnyt kolmeen viime peliin yhteensä 22 maalia ja päästänyt niissä ainoastaan neljä.

Voiton reseptikin oli kovin tutunoloinen: Lukko lannisti vastustajaansa jo avauserässä ja iski kolme maalia.

Koko kaudella raumalaiset ovat hävinneet ensimmäisen erän vain kerran. Kauneusvirhe osui maaottelutauon jälkeiseen KalPa-peliin, jonka lähtökohdat olivat poikkeukselliset.

– Aika hyviä alkuja on ollut. Kun lyö 3–0 ekaan erään, niin aika kiva siitä on lähteä jatkamaan peliä, kun saa tuollaisen alun, Lukon hyökkääjä Anrei Hakulinen luonnehti.

– Kertoo varmaan aika hyvin siitä, että on ollut hyviä valmistautumisia peliin.

Saarelan ranne kovempi kuin muiden lämärit

JYPin maalivahti Veini Vehviläinen joutui avauserässä poimimaan takaansa kahdesti Daniel Audetten ampuman kiekon, ja kertaalleen pelivälineen tykitti verkkoon Aleksi Saa-rela.

Saarela sivalsi kauden kymmenennen maalinsa melkoisella suorituksella. Hän ampui rannelaukauksen etuylänurkkaan ilman maskia, mutta melkoisella voimalla.

Älykiekkodatan mukaan rannelaukaus lähti 140,6 kilometriä tunnissa, ja se jäi lopulta pelin kovimmaksi kudiksi.

Kukaan muu ei pystynyt edes lämärillä ylittämään Saarelan lukemia.

– Me pelasimme pirun hyvin ekan erän. Toinen erä oli vähän... no, olihan se hyvä, mullakin oli siinä läpiajoa ja rankkaria. Olisi ollut toisennäköinen peli, jos vaikka niistä olisi tullut maali, Hakulinen totesi.

– Sitten kaveri pelasi sen yhden tilanteen hyvin ja sai siitä maalin. Se antoi heille uskoa.

Kokenut Jarkko Immonen oli pelaaja, joka viimeisteli JYPin avausmaalin. Se jäi jyväskyläläisille myös pelin ainoaksi.

Päätöserässä Lukko oli jälleen pelin päällä ja tehokas. Hakulinen pääsi kuittaamaan epäonnistuneen rangaistuslaukauksensa, kun hän ampui Julius Mattilan syötöstä raumalaisten neljännen maalin.

Osuma käytännössä ratkaisi pelin. Maalintekoon ylsivät Lukolta vielä Jonne Tammela ja kultakypärä Eetu Koivistoinen.– Kolmannessa erässä laitettiin homma niin sanotusti pakettiin, Hakulinen summasi.

Klokin ja Dellandrean kolari puhutti jälkikäteen

Yksi pelissä puhuttaneista tilanteista nähtiin toisessa erässä, kun Lukon tshekkipakki Lukas Klok osui jalallaan JYPin huippulupaus Ty Dellandrean jalkaan.

Dellandrea ei lopulta loukkaantunut tilanteessa, vaikka hetken jäässä keräilikin itseään. Tilanteen jälkeen JYPin pelaajat kävivät varsin kuumina.

– Siinä oli Klokin ja jonkun yhteentörmäys. Siitä taisi jyppileirissä vähän tunteet kuumentua, Hakulinen luonnehti.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa JYPin tilapäisvalmentaja Jussi Tupamäki toivoi, että tilanne katsotaan jälkikäteen videoilta.

– Nopeasti katsoin taululta, että kyllähän se jäähyn paikka oli. Eiköhän nämä mene eteenpäin. Luulisin, että tuollaiset tilanteet katsotaan, Tupaamäki totesi.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta myönsi, että Klokille olisi pitänyt tuomita tilanteesta jäähy kampituksesta. Ulosajon arvoiseksi hän ei tekoa kuitenkaan arvottanut.

– Sehän oli vahinkokamppi. Pelaajastakin näki, että se oli hämmästynyt tuosta. Kamppijäähy varmasti, mutta miksi siitä olisi isoista ovista pitänyt laittaa pihalle? Se oli vahinko, selkeä virhe, mutta niitä ihmiset tekevät, Virta sanoi.

– Sen vahinkokampin jälkeen me oltiin kuin oltaisiin jotain pahaa tehty. Tuntui, että vastustajakin pääsi mukaan peliin. Tauolla keskusteltiin, että se kuuluu tähän jääkiekkoon, ja viimeisen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana ei päästetty vastustajaa alueelta pois.

Epäitsekkäästi, mutta silti omaan pussiin

Kun Lukko murskasi perjantaina Äijänsuolla HPK:n, maalitilastoihin kirjattiin seitsemän nimeä. Nyt saalis oli kuusi maalia, ja maalintekijöitä oli viisi.

– Meillä on neljä loistavaa kenttää, joilta kaikilta voi odottaa tulosta. Meillä on hyvä fiilis pelata, Hakulinen totesi.

– Joukkueelle taas kerran kreditti tuosta, että pelaa toisilleen ja suostuu sovittuihin asioihin. Pelaa lyhyitä vaihtoja ja epäitsekkäästi mutta silti omaan pussiin, koska joukkueen etu on kaikkien etu, Virta näki.

Vaikka raumalaiset ovat kovassa lennossa, ei esimerkiksi haastattelukommenteista ole luettavissa ylimielisyyttä vaan jalat ovat tukevasti jäässä.

– Jokainen peli on aivan erilainen. Vaikka eilen olisi voitettu 9–1, seuraavana päivänä voi olla aivan erilainen peli, Hakulinen huomautti.

– Ei varmaan kukaan mieti, että olemme jotenkin ylivoimaisia. Ei saa alkaa kuvitella, että me lyödään joka kerta ekaan erään 6–0.