Oho! TPS järjesti pikamaaleilla ja pisteryöstöllä sokkihoitoa Rauman juhlahumun keskelle: "Kyllä me haluttiin laittaa halli hiljaiseksi"

Lukko ja Turun Palloseura kohtasivat liigakauden avausottelussa, jonka TPS voitti lukemin 3–5 (2–3, 1–1, 0–1). Länsi-Suomi kerää ottelun päätapahtumat tähän juttuun.

Lukko ja Turun Palloseura kohtasivat liigakauden avausottelussa, jonka TPS voitti lukemin 3–5 (2–3, 1–1, 0–1). Länsi-Suomi keräsi ottelun päätapahtumat tähän juttuun.

1. ERÄ:

Mestaruusviiri oli hädin tuskin ehtinyt nousta paikalleen Äijänsuon katonrajaan torstaisessa liiga-avauksessa, kun TPS järjesti jo sokkihoitoa kotijoukkue Lukolle ja raumalaisyleisölle. Pelikello oli ehtinyt juosta vain 3.48, kun vierasjoukkue oli iskenyt jo kahdesti kiekon Lukon maalivahti Lassi Lehtisen selän taakse.

Avausosumaan toisen syöttöpisteen sai TPS:n liigadebytantti Jimi Suomi. 18-vuotiaalta puolustajalta meni vain minuutti ja 32 sekuntia tehokasta peliaikaa liigauransa ensimmäisen tehopisteen leipomiseen.

– Hyvältä on tuntunut. Vauhdikas peli ja paljon yleisöä, mikäs sen parempi tapa aloittaa liigadebyytti, Suomi tokaisi C Moren hikihaastattelussa.

Tyler Steenbergenin ja Mitch Hultsin maalien jälkeen Lukon päävalmentaja Marko Virtanen otti aikalisän. Rivit suoristuivatkin sen verran, että Lukko sai ajassa 7.54 aikaan 1–2-kavennusmaalin. Vili Saarijärvi kavensi TPS-vahti Andrei Karejevin suosiollisella avustuksella.

Liigakauden avauserä oli melkoista Havaiji-kiekkoa.

TPS heitti lisää kylmää vettä mestarien niskaan ajassa 12.30. Ennen Nashville Predatorsin NHL-leirille lähtöään TPS:ssä vielä esiintynyt Juuso Pärssinen voitti aloituksen, ja puolustaja Elmeri Erosen siniviivalta heittämä kiekko upposi ohi maskissa olleen Lassi Lehtisen.

Hävitty aloitus kostautui kohta myös TPS:lle. Turkulaisten viisikko oli melkoisen sekaisin, kun Thomas Gregoire löysi paraatipaikalta Mikko Petmanin. Lukon 2–3-kavannus syntyi ajassa 14.11.

Erän päätösminuutilla Lehtinen selvitti vielä kilvellään Pärssisen läpiajon, kun TPS-sentteri karkasi Lukon pelatessa ylivoimalla.

2. ERÄ:

Yleisön pauhun ja avauspelin myötä tunne ja vauhti oli ottelussa tapissa.

– Tuntui kuin hallissa olisi ollut 10 000 ihmistä. Yleisön vaikutus jäälle oli niin maaginen, C Moren studioisäntä Teemu Niikko päivitteli.

Ylikin oli läikähdellä, esimerkiksi silloin, kun TPS:n nelosketjun Eetu Liukas taklasi vastapalloon Thomas Gregoirea Lukon maalin takana. Liukas sai tilanteesta jäähyn, mutta TPS kuitenkin ylivoiman. Tällistä pillastuneet Matthew Abt ja Kristian Pospisil ohjattiin nimittäin myös jäähyaitioon. Sieltä kaksikko katseli, miten Juuso Pärssinen kilautti TPS:n 2–4-johtoon upealla laukauksella.

Erän puolivälin jälkeen Lukko menetti hetkeksi hyökkääjistä Pavol Skalickyn pukusuojan puolelle. Hän sai korkeasta levitysyrityksestä kiekon kasvoihinsa.

Erän mittaan töötin saanut Gregoire putosi pois Lukon puolustajien kierrosta. Hänen paikkansa otti seitsemäntenä puolustajana aloittanut Noel Pieitilä.

Lukko sai erän loppuun tärkeän kavennuksen ajassa 37.10. TPS-vahti Karejev torjui Lukon vaarallisessa hyökkäyksessä Arttu Ilomäen ensimmäisen yrityksen, mutta Lukko-sentteri onnistui ujuttamaan paluukiekon sisään nollakulmasta.

– En yrittänyt sitä. Kävi joulu nyt, Ilomäki myönsi C Moren taukohaastattelussa.

3. ERÄ:

Lassi Lehtinen otti jälleen yhden tärkeän läpiajotorjuntansa pysäyttämällä Tyler Steenbergenin karkumatkan. Se piti Lukon hengittämässä niskaan.

Kolmannessa erässä joukkueet alkoivat saada loppua kohden tunteitaan jo paremmin kuriin. Muutos kuului esimerkiksi Lukon vaihtopenkillä, josta ei enää huudettu jäälle ihan niin innokkaasti kuin kahdessa aiemmassa erässä.

TPS ei suostunut vetäytymään johtoasemassa kuoreensa, vaan pystyi hyökkäämällä tylsyttämään Lukon kiriä. Juuri kun Lukon piti alkaa juonia maalivahdin pois vetämistä, Markus Nurmi karkasi laidalta yhden miehen pistohyökkäykseen ja ampui 3–5-johdon.

– Tiukka peli, saatiin pelata fyysistä lätkää. Olihan siellä lapsuksia, mutta mielestäni puolustimme vahvasti. Hyvä tehokkuus ja erikoistilanteet, toisessa erässä oli hurlumheitäkin välillä. Tosi tyytyväinen olen, että saatiin voitto, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti C Moren haastattelussa.

– Ihan mahtavaa, kun yleisö on hallissa. Tiedettiin, että on viirinnostajaiset, joten kyllä me haluttiin laittaa tämä halli hiljaiseksi, Ahokas myönsi.