Lukossa suuriin saappaisiin hypännyt nuorukainen avasi pistetilinsä – aikoi pysyä bussissa kaukana ketjukavereistaan: "En mene sinne huijattavaksi"

Lukko kävi kukistamassa KooKoon lukemin 1–3 (0–1, 1–0, 0–2) esityksellä, josta ei kiikkustuolissa lapsille tarinoida.

Kuvailisiko sitä sitten sarjajohtajan rutiiniksi, minkä turvin Rauman Lukko haki keskiviikkona täydet pisteet Kouvolasta. Lukko kävi kukistamassa KooKoon lukemin 1–3 (0–1, 1–0, 0–2) esityksellä, josta ei kiikkustuolissa lapsille tarinoida.

– Oli kyllä tahmea peli. Ei saatu missään vaiheessa omaa peliä käyntiin, mutta onneksi Jukuri oli pelipäällä, kuvaili Lukon voittomaalin tehnyt Linus Nyman C Moren haastattelussa.

Pelivuorossa ollut kakkosmaalivahti Samuel Jukuri oli kiekon tiellä yhteensä 21 kertaa. Jukuri on saanut viime viikkoina enemmän vastuuta Lukon maalilla ja kantanut sen mallikkaasti.

Jukuri on voittanut nyt neljä viimeisintä pelaamansa ottelua, kun yhdessä vaiheessa kymmenestä ottelusta voittoja oli vain yksi.

Lähtökohtiin nähden toisena onnistujana Lukosta voi nostaa Sami Päivärinnan, joka hyppäsi suoraan katsomosta ykkösketjuun Leijoniin valitun Julius Mattilan saappaisiin. Ketjukavereina olivat Linus Nyman ja Anrei Hakulinen.

– Ei ollut selviytymistä hänen pelinsä. Pelasi hyvin ja sai syöttöpisteestä varmasti hyvää fiilistä ja itseluottamusta jatkoon, Nyman kehui 19-vuotiasta sentteriä.

– Kyllä piste piristää. Aina ne maistuvat, Päivärinta myhäili.

Mestiksessä jopa heikompaa peliä kuin A-nuorissa

Päivärinta myönsi pelin jälkeen puhelinhaastattelussa, että paluu liigajäille jännitti. Edellisen liigaottelunsa hän oli pelannut 13. joulukuuta HIFK:n vieraana.

– Vähän, oli sellainen terve jännitys. Ei tässä kuitenkaan ihan liikaa ole näitä pelejä pelattuna. Ajattelin, että pelaan omilla vahvuuksilla, enkä tee mitään erikoista.

Päivärinta pelasi vuodenvaihteessa omalta osaltaan onnistuneen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen. Sen jälkeen hän on pelannut ja harjoittelut pääasiassa Lukon A-nuorten kanssa, mutta käynyt lainalla myös seitsemän peliä Mestiksen TuTossa.

– Mä en ole oikein saanut päähäni, millaista se peli Mestiksessä on. Paljon kamppailuvoimaisempaa se on kuin A:ssa, mutta toisaalta monet asiat, kuten syöttäminen ja yhteispeli, ovat A:ssa laadukkaampia, Päivärinta arvioi.

Liigapelejä somerolaislähtöinen hyökkääjä on pelannut kaikkiaan 49. Tämän kauden 15 ottelu toi ensimmäisen pisteen, kun Päivärinta oli alustamassa kolmannen erän alussa Nymanin laukomaa voittomaalia.

Peippaillut olivat ihan näyttävät, mutta olikohan kiekon sittenkään tarkoitus päätyä tarjottimella Nymanille.

– Riippuu kelle sen sanoo. Ehkä yritin itse harhauttaa rystylle laukaukselle, Päivärinta hymähti.

Toiseenkin suuntaan olisi voinut kääntyä

Ottelun avauserässä ei maalipaikoilla juhlittu, mutta yhden osuman vierasjoukkue Lukko sai aikaiseksi. 0–1-osuma syntyi ajassa 10.33.

Lukon nelosketju Niklas Ylitalo–Harri Kainulainen–Oliver Suni antoi hyvää hyökkäyspään painetta, vaihdosta tullut Josh Kestner kävi poimimassa hedelmät ja passasi Thomas Gregoirelle avopaikan. Tehopuolustaja napautti kauden 11. maalinsa (11+26=37) ja nousi SM-liigan puolustajien pistepörssin kärkeen.

Kestner sai erässä myös 2+2-minuutin jäähyn huitaistuaan KooKoon Samuel Valkeejärven naaman auki, mutta sen neliminuuttisen Lukko tappoi ongelmitta.

Toisessä erässä Lukko joutui vaikeuksiin. KooKoo pystyi painamaan Lukon pitkiksi toveiksi puolustusasemiin.

Heti erän alkupuolella Lukon kolmosketjulta Henri Ikonen–Otto Somppi–Josh Kestner sattui heikkoon vaihtoon useampi huono ratkaisu. KooKoon Samuli Ratinen rokotti 1–1-tasoituksen ajassa 22.35.

Pirteää peliä nelosketjussa esittäneen Niklas Ylitalon loukkaantuminen säikäytti. KooKoon Olli Korhonen junttasi hyökkääjän selän puolelta laitaan, ja Ylitalo näytti kolauttavan tällin yhteydessä päätään. Ylitalo lähti pukukopin puolelle, mutta palasi myöhemmin erän kuluessa takaisin peliin.

Korhoselle ei tuomittu tilanteesta jäähyä. Lukolle sen sijaan tuomittiin erässä yksi jäähy. Raumalaisjoukkue selvitti Harri Kainulaisen huitomisrangaistuksen, mutta KooKoon Leevi Aaltonen kilautti sen aikana tolppaa.

Kolmannessä erässä komennon otti Lukko. Nyman teki 1–2-osuman ajassa 41.43. Toisen syöttöpisteen sai 33-vuotissynttärilahjaksi Anrei Hakulinen.

Johtomaalin jälkeen Lukko kuoletti kellosta minuutteja, kuten kolmen pelin viikolla vieraissa kuuluukin kuluttaa. KooKoon vedettyä Nick Malikin maaliltaan, Lukon puolustaja Tarmo Reunanen nakkasi kiekon tyhjään maaliin – taas.

Kaukana korttipöydästä

Viikon viimeisen rypistyksenä Lukko pelaa perjantaina Porissa Ässiä vastaan. Siinä välissä Lukko käy huilaamassa Raumalla.

Linus Nymanin mielestä vieraspelireissujen parhaita puolia on päästä lätkimään korttia. Päivärinnan suunnitelmissa taas oli kunnella vaikka podcasteja tai torkahtaa, mutta pysyä kuitenkin kaukana bussin korttiringistä.

– En mene sinne huijattavaksi. Ne kynisi multa kaikki rahat.