"Olisimme voineet olla parempia"

Kärppien lähtökohta torstaiseen Lukko-otteluun ei ollut paras mahdollinen, sillä joukkue oli pelannut edellisenä iltana tiukan pelin Tapparaa vastaan ja matkustanut yöllä Raumalle. Oululaisten luistin alkoikin painaa kolmannessa erässä, johon joukkue pääsi 0-3-johdossa.

- Kolmen maalin takaa on paha tulla, mutta tulimme 3-2:een. Sitten tuli neljäs maali, jota en itse nähnyt, mutta kaikki sanoivat sen olleen paitsio, Lukon kultakypärä Mikkel Bödker huokaisi.

Kärppien 2-4-vierasvoiton sinetöineen osuman teki raumalaisille hyvin tuttu Juha-Pekka Haataja, joka hallitsee liigan piste- ja maalipörssiä. Täysosuma oli Haatajalle kauden 18:s.

- Meidän olisi pitänyt pystyä hyödyntämään se, että he pelasivat edellisenä päivänä. Olisimme voineet olla parempia, Bödker arvioi.

Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä Lukko oli pahasti jaloissa. Jälleen kerran fyysinen ja tiiviisti pelaava kärkiryhmä teki raumalaiset aseettomiksi.

- Kun sarjajohtaja tulee vastaan, siinä on montakin haastetta. On psykologinen ja pelillinen haaste. Kärpät hyödynsi meidän virheemme isolla prosentilla, Lukon valmentaja Risto Dufva tunnusti.