Olympiamitalin lautaillut Rukajärvi: "Kisaa ei olisi pitänyt pitää näissä olosuhteissa"

Enni Rukajärvi voitti olympiapronssia lumilautailun slopestylessa.

Suomen toisen mitalin PyeongChangin talvikisoissa saavuttanut kuusamolainen lautailija sai toisella laskullaan 75,38 pistettä, mikä riitti kolmossijaan 1,47 pisteen erolla neljänneksi jääneeseen Norjan Silje Norendaliin.

Karsintakilpailu jouduttiin perumaan kovan tuulen takia, ja finaali typistyi kahden laskun kilpailuksi. Myös finaalia värittivät tuuliset olosuhteet, kertoo Suomen Olympiakomitea tiedotteessaan.

– Aika hullu fiilis. Kisaa ei olisi pitänyt pitää näissä olosuhteissa. Harjoitusten aikana ajateltiin, että kisa voidaan pitää, mutta tuuli paheni, Rukajärvi totesi.

Parempi kahdesta tuloksesta otettiin huomioon, ja avausranillaan kaatunut Rukajärvi onnistui toisella laskullaan.

– Ensimmäisellä laskulla säikähdin aika paljon, kun tuuli otti ensimmäisessä hyppyrissä, hyppy jäi vajaaksi, ja vähän sattuikin. Mietin ihan tosissani, etten laskisi toista laskua. Kävi tuuri: tuulet osuivat sen verran kohdillaan, että pääsin alas asti. Aika hurja meininki. Sanattomaksi vetää.

Kultamitalin voitti Yhdysvaltain Jamie Anderson, joka sai avauslaskustaan 83,00 pistettä. Hopeaa otti Kanadan Laurie Blouin 76,33 pisteellä.

Mitali oli Rukajärvelle jo toinen olympiamitali. Hän lautaili itselleen ensimmäisen mitalin Sotšin slopestylesta neljä vuotta sitten.

Juttua muokattu 12.2. kello 8.05: Vaihdettu kuvaupotus.