Olympiapaikkaa kärkkyvä Tapparan Mikko Lehtonen: "Ei voi ajatella valintaa, on elettävä hetkessä"

Mikko Lehtonen teki Ilvestä vastaan kaksi maalia ja tähyää kisakoneeseen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Kevään pudotuspeleissä Ilves oli Tapparalle lähes ylittämätön este. Sen sijaan runkosarjassa Tappara on ollut viime kaudet suvereeni. 

Niin tänäänkin: Tappara kuittasi pisteet numeroin 4-2. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi antoi vastustajalle tunnustusta.

- Paikallispeli täyden katsomon edessä on aina erityinen tapahtuma. Hyvä asia, että meitä tullaan katsomaan vaikka välillä joku arvosteleekin. llves oli tänään vahva ja meitä edellä ensimmäisessä erässä, Rautakorpi muotoili.

Tappara kuitenkin ratkaisi pelin toisessa erässä.

- Meiltä nousujohteinen esitys. Toinen erä oli meiltä hyvä, se oli erittäin hyvää jääkiekkoa. Päästiin siinä keulille. 

Peli oli hyvävauhtinen, mutta lukuisat jäähyt rikkoivat pelin rytmiä. Rautakorpi nosti esiin myös sen, että eilen ei saanut harjoitella.

- Jäähyjä tuli paljon, mutta niistä ei sinällään mitään valittamista. Jäähyt kuormittaa pelaajia eri tavalla. Runsas jäähymäärä liittyy jotenkin tähän taukoon. Ja olihan näitä muitakin lakisääteisiä breikkejä tässä. Hienosti jengi kuitenkin hoiti hommaa kopissa.

Tappara pelasi johtoasemassa viisaasti. Rautakorpi nosti esiin pelin neljännen maalin, joka lopullisesti ratkaisi ottelun.

- Se Jere Karjalaisen neljäs maali oli hyvä niin sanottu vyörytysmaali. Rauhalan ketjulle tyypillinen kovan työn kautta tullut riskitön osuma. Ehjä peli heiltä kokonaisuudessaan, summasi Rautakorpi.

Mikko Lehtonen tyylitteli kaksi

Myös Tapparan Mikko Lehtonen näki Rautakorven tapaan Kirvesrintojen nousujohteisuuden.

- Hyvä peli, alku oli vähän tahmea, mutta parannettiin pelin edetessä, Lehtonen purki pelin jälkeen.

Joululla oli tuntumaan oma osuutensa. Lehtonen kävi joulupäivänä kotiseudullaan Turussa lenkillä, mutta tuli jo eilen illalla Tampereelle.

- Tänään vasta kun saatiin yhdessä kokoontua, niin silloin se peli tulee aika nopeasti. Hyvin joukkue oli kuitenkin sitoutunut, ja työmäärä riitti tänään voittoon. Näissä paikallisissa on aina enemmän skismaa ja kamppailua kuin muissa peleissä.

Lehtonen teki ottelussa kaksi maalia. 

- Ensimmäinen maalitilanne tuli aika nopeasti ja piti ampua vaan kun oli hyvä maski. Toisessa liikuin keskelle ja katsoin, että Matti Järvinen oli hyvin maalivahdin edessä. Sinne vaan, jos ei ammu, ei voi mennäkään, Lehtonen herkutteli. 

Tapparalla on kova pakisto, joista ylivoimaa pelaa Lehtosen lisäksi lähinnä Otso Rantakari. 

- Kilpailu tekee sinällään ihan hyvää. Ja toisaalta on leveyttä, jos ei toimi tai on loukkaantunut. En mieti kilpailua kuitenkaan hirveästi, teen vaan sitä omaa juttua. 

Lehtonen on myös lähellä olympiakoneeseen nousua.

- Nyt annetaan viimeisiä näyttöjä. Sinne halutaan sellaisia, jotka ovat hyvässä vireessä, joten nyt on hyvä onnistua. 

Lehtonen oli tyytyväinen näyttöihinsä viimeisissä maajoukkuepeleissä. Lopullisesta valinnasta ei kuitenkaan koskaan tiedä. 

- Pystyin pelaan omilla vahvuuksilla. En halua ottaa kantaa valintaan enkä sitäkään hirveästi miettiä. Koitan keskittyä vaan jokapäiväiseen tekemiseen. Ei se miettimällä parane, Lehtonen kuittaa.  

Syyskauteensa kokonaisuutena Lehtonen on melko tyytyväinen.

- Ihan ok suorittamista, odotan vielä enemmän. On parannettavaa, tiedän että hihasta löytyy voimavaroja. Vaikea sanoa yhtä seikkaa, mutta sellaista kokonaisvaltaista kehittämistä.