Oma koira puraisi: Aalto tuuppasi Iirot kohti Kolmosta

Odotettu Satakunnan derby päättyi porilaisjuhliin Äijänsuolla. FC Jazz haki kolme Kakkosen sarjapistettä Pallo-Iiroilta tuloksella 1-2.

Voittomaalin teki rangaistuspotkusta iirokasvatti Jussi Aalto. "Geru" syttyi taas pelaamaan, kun vastassa oli raumalaisjoukkue. Aalto täräytti vapaapotkun tolppaan ja oli lähellä viimeistellä myös pelitilanteesta.

Pilkku vieraille vihellettiin, kun Iirojen maalivahti, C-juniori Sakari Korri, kaatoi Jazzin hyökkääjän. Rankkarissa Aalto ei jättänyt Korrille mitään mahdollisuuksia.

Iirojen maalin teki toppari Otto Schultz.

Voitto oli Jazzille kauden ensimmäinen. Se riitti nostamaan porilaiset maalieron turvin pois putoajan paikalta. Iirot sen sijaan jumittui entistä lujemmin sarjajumboksi. Putoaminen Kolmoseen uhkaa raumalaisia.

Ikäviä uutisia Iiroille tuli tappion lisäksi loukkaantumisten muodossa.

Jo ensimmäisellä puoliajalla Jazzin Joonas Meura rappasi iirohyökkääjä Chinedu Akuvuota niin, että tämä joutui jättämään kentän.

Aivan lopussa Schultz kaatui läpiajossa Jazzin euralaisvahti Tuukka Nurmeen. Schultz ei myöskään palannut peliin, vaan lähti ensiapuun kättään pidellen.