Omat pelikaverit olivat pilata Eveliina Suonpään nollapelin Naisleijonissa

Suomi aloitti viiden maan turnauksen voitokkaasti, kun Japani kaatui 3-0.

| Päivitetty

Kolmatta erää oli kuusi minuuttia pelaamatta, kun päätuomarilla oli käsi ylhäällä jäähyn merkiksi.

Suomen maalivahti Eveliina Suonpää oli jo vaihtoaitiossa, ja Naisleijonat hakivat maalia kuudella kenttäpelaajalla.

Yllättäen kiekko kuitenkin karkasi sinipaidoilta kohti omaa päätyä, suuntana uhkaavasti tyhjä oma maali.

– Ehdin jo siinä aika paljon kirota, että tähänkö se nollapeli sitten menee. Sitten saa tytöt kuulla, Suonpää naurahti ottelun jälkeen.

Kiekko kuitenkin lipui ohi maalin, ja Lukko-vahti Suonpää palasi maalilleen. Hän piti lopulta nollapelin loppuun saakka kotiyleisön edessä, kun Suomi vei Raumalla pelatun ottelun maalein 3–0.

– Nyt on aika sikahyvät fiilikset, vaikka yleisöä ei ihan niin paljon ollut kuin odotettiin, hän viittasi ilmoitettuun 250 katsojan määrään.

Eveliina Suonpää muistaa, miten hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa juuri Japania vastaan.

Tuolloin hän pelasi epävirallisessa maaottelussa pelin puoliksi panelialaislähtöisen Tiina Ranteen kanssa.

Tuosta päivästä, eli vuodesta 2013 Japani on kehittynyt hänen mukaansa huimasti.

– Siellä on hyviä valmentajia ollut jo pitkään. He ovat nopeita, hyviä luistelemaan. Vähän harmittelin, etteivät tulleet kovinkaan rohkeasti maalille.

Japani vakuutti myös Suomen päävalmentaja Pasi Mustosen.

– Kyllä näkyy, että Japanissa toimitaan isoilla resursseilla ja käsittääkseni he ovat ammattilaisia.

– Ei heitä vastaan voinut yhtään nukahtaa tai leikkiä. Puolustimme tänään hyvin ja maalinteko on aina naisille tervanjuontia. Onneksi tuli se kolmas, ja tuska helpotti, Mustonen luonnehti.

Suomi aloitti maalinteon toisen erän alussa, kun Sanni Hakala yllätti Nana Fujimoton.

Toinen syntyi erän viimeisellä minuutilla, kun Michelle Karvinen ohjasi taidokkaasti Jenni Hiirikosken vedon ilmasta maaliin.

Ottelun ratkaisi lopulta kymmenen minuuttia ennen loppua Rauman Lukon hyökkääjä Susanna Tapani. Hän oli yksin maalilla, johon Karvinen tarjosi päädystä kiekon. Laitilalainen ampui hallitusti takakulmaan.

Turnauksen toisessa ottelussa Ruotsi voitti Saksan jatkoajalla maalein 3-2.

Suomi jatkaa pelejään torstaina Raumalla pelattavassa ottelussa Ruotsia vastaan.