Onko jossain joku, jonka mielestä Justin Danforth ei olisi liigakauden paras pelaaja? – Lukon pistekunkku voitti myös toimittajien äänestyksen

Justin Danforth jää historiaan kenties Lukon kaikkien aikojen löytönä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon kanadalaishyökkääjä Justin Danforth oli liigakauden todellinen palkintorohmu, sillä hän oli sarjan paras pelaaja myös toimittajien mielestä.

Danforth löi toimittajien äänestyksessä Ilveksen Eemeli Suomen ja JYPin Julius Nättisen, joten hänet palkittiin Lasse Oksanen -palkinnolla.

Lisäksi Danforth sai pistepörssin voittajan Veli-Pekka Ketola -palkinnon, oli ykkönen alumnien tähdissä ja voitti pelaajien äänestämän Kultainen kypärä -palkinnon.

Danforth pelasi Lukossa kaksi kautta ja keräsi 115 runkosarjapelissä yhteistehot 45+67=112.

– Minulla ei ollut kaksi vuotta sitten kovinkaan monta vaihtoehtoa, missä päin Eurooppaa pelaisin. Lukko halusi antaa minulle tilaisuuden pelaajana ja ihmisenä. Olen siitä heille ikuisesti kiitollinen, että se tapahtui kaksi vuotta sitten, Danforth kommentoi Liigan verkkosivuilla.

– Minulla on ollut kaikki mahdollisuudet menestyä täällä alusta asti. Valmentajat luottivat minuun, ja sain tilaisuuden onnistua. Oli vain kiinni siitä, että käyttäisin sen ja tekisin sillä, mitä vain voin.

Lisää aiheesta

IL: Justin Danforth valitsi Venäjän

Justin Danforthille satelee palkintoja – liigapelaajat äänestivät Lukon hyökkääjätähden sarjan parhaaksi