Onni Ruusunen johdattaa EM-mitalistit Sieravuoreen

Onni Ruusunen on tuore 18-vuotiaiden Euroopan mestari. Kuva: Marika Salmi / SFL

Suomalaiset napsivat kovan potin viime viikonvaihteessa Tallinnassa järjestetyissä frisbeegolfin EM-kilpailuissa, kun peräti kahdeksan mitalia matkasi Suomenlahden yli pohjoiseen.

Aikuisten kultamitali jäi tosin suomalaisilta saamatta, mutta miesten kisan hopeaa heitti Joona Heinänen ja nuorten Euroopan mestaruuden valloitti harjavaltalainen Onni Ruusunen.

Molemmat nähdään viikonvaihteessa esittelemässä taitojaan Euran Sieravuoressa, jossa järjestetän frisbeegolfin Euro Tourin osakilpailu.

Mukaan on tulossa myös kolmen viikon takainen miesten SM-hopeamitalisti Rasmus Saukkoriipi, joka on yksi maailman pisimmälle frisbeegolfkiekkoa heittävistä pelaajista.

Säkylän Pyhäjärven rannalla sijaitsevassa Sieravuori Disc Golf Parkissa heitettävä kilpailu on Euro Tourin kauden yhdeksäs osakisa. Kisa käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Panoksena on Tour-pisteiden lisäksi yhteensä noin 20 000 euron edestä palkintorahaa ja osallistumisoikeus kahteen major-kilpailuun.

Avoimen sarjan kaksi parasta lunastaa osallistumisoikeuden maailman arvostetuimpaan frisbeegolftapahtumaan eli Yhdysvaltojen avoimiin mestaruuskilpailuihin (USDGC).

USDGC-paikkojen lisäksi kilpailun molempien sarjojen voittajat saavat osallistumisoikeuden myös toiseen Yhdysvalloissa käytävään major-turnaukseen eli vuoden 2024 Champions Cupiin.

Kolme uutta väylää

Kilpailuun mahtuu 144 heittäjää, ja keskiviikkoiltaan mennessä ilmoittautuneita oli 117.

Joona Heinäsen lisäksi Suomen aikuisten maajoukkueesta eli Disc Golf Team Finlandista mukaan ovat lähdössä Lauri Lehtinen, Mikael Häme ja Jenni Karppinen.

– Olemme todella tyytyväisiä osanottomäärään. Kausi on ollut pitkä, ja kilpailuja on joka viikonloppu. Mukaan saatiin kuitenkin yli sata pelaajaa, ja lisäksi 22 urheilijan rating on 1 000 tai yli, joten hyvin tasokas kilpailu luvassa, toteaa kilpailun promoottori, Sieravuoren lomakeskuksen yrittäjä Jari Laakso tiedotteessa.

Kilpailua varten Sieravuoren rataa on muokattu Euro Tourin vaatimuksiin pidentämällä normiradan väyliä ja rakentamalla kolme kokonaan uutta väylää.