Oskari Setänen nollasi tutut vastustajat – "Kyllähän se maistuu tässä kohtaa"

Tahmein askelin tälläkin viikolla tarponut Lukko sai tiukan peliruuhkan päätteeksi vihdoin palkinnon työnteostaan. Tiivisti esiintynyt raumalaisryhmä yllätti vierasjäällä TPS:n vakuuttavalla esityksellä 3–0.

Toisin kuin monesti aiemmin kuluvana syksynä Lukko ei tällä kertaa päästänyt mahdollisuuksia käsistään. TPS rynnisti kotikaukalossaan tutun kovaa alkuminuuteilla, mutta onnistumiset osuivat vieraille. 

– Pelattiin aiemmin tällä viikolla kaksi ihan hyvää peliä, mutta ei oltu valmiita voittamaan. Kummassakin oli paikat tappaa peli, mutta se jäi tekemättä. Kahden rankkaritappion jälkeen tuntui, että kaikki menee taas penkin alle, mutta nyt tämäkin viikko tuntuu ihan mukiinmenevältä, summasi illan suurin sankari Oskari Setänen.

Ennakkoluulottomasti Turkuun saapunut Lukko sai tarvittavat onnistumiset jo avauserässä. Brandon DeFazio viimeisteli kauden seitsemännen osumansa iskemällä maalin edestä illan avausosuman näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi. 2–0 -maalissa onnikin oli matkassa, kun Rony Ahosen epäonnistunut siniviivalaukaus livahti ohi TPS-vahti Rasmus Tirrosen, lipui ohi maalin ja pomppi päätylaidasta Tirrosen jalan kautta maaliin.

TPS piti paljon kiekkoa ja sai painettua peliä raumalaispäätyyn, mutta ratkaisujen avaimet olivat hukassa Lukon tiivistyneen puolustuksen edessä. Erityisen hyvin vierasjoukkue sai hyydytettyä Palloseuran normaalisti tehokkaan ylivoiman, jonka pakkopelihieronta jäi kerta toisensa jälkeen vaatimattomaksi. TPS sai vielä loppuhetkilläkin hakea kavennusta ylivoimalla, mutta kesken myllytyksen Justin Danforth karkasi sinetöimään loppuluvut tyhjään maaliin.

Lopusta huolehti Setänen. Torjuntoja raumalaiselle kertyi vain 19, mutta niistä tuhti siivu oli tärkeitä pelastuksia. Haparointeja ei nähty, eikä mustapaidoille juurikaan suotu irtokiekkoja. Ansaittu nollapeli oli Setäselle kauden ensimmäinen.

– Kyllähän se maistuu tässä kohtaa. vaikeaa on ollut. Tuntuu, että on vähän kiekkojumalatkin olleet minua vastaan, mutta olen yrittänyt painaa hommia vaikka Lassi [Lehtinen] on viime aikoina kantanut enemmän vastuuta.

Viime kausien kotihallissa esiintyminen ei tuonut rennolle maalivahdille ylimääräisiä suorituspaineita, mutta oman säväyksen koitokseen toi se, että vastapuolella Setäsen maalia hätyytteli hyvä ystävä, TPS:n alkusyksyn ykköstähti Oula Palve. TPS-hyökkääjä pääsi loppuminuuteilla uhkaamaan Setäsen nollapeliä, mutta Palve laukoi läpiajosta reilusti yli.

– Ei tästä sen enempää kuittailla. Oula kävi onnittelemassa pelin jälkeen, hänkin tietää, miten hankalaa on ollut. En usko, että hän veti ystävyyden takia läpiajosta yli, Setänen virnisti.

Viiden pisteen viikon jälkeen raumalaisille saattaisi maistua pelien jatkuminenkin, mutta Oskari Setänen on vakuuttunut, että tiiviin peliruuhkan jälkeen maaottelutauko osuu sopivaan rakoon.

– Eiköhän se ihan hyvä ole, että nyt saadaan vähän huilata, tahti on ollut todella kova. Saatiin tähän nyt mukavasti voittamisen muistijälki, ei se katoa mihinkään reilussa viikossa.

Lisää aiheesta

Setänen avasi voittotilinsä ja moni maalitilinsä, kun Lukko haki pisteet Kouvolasta: "Tämä oli todella iso voitto meille"