Ottelurangaistukseen johtanut laitataklaus varjosti LuKin peliä Harjavallassa

Kuparikiekon pelaaja kärsi todennäköisesti aivotärähdyksen, ja ensimmäinen erätauko pidettiin etuajassa.

Luvian Kiekko -82 joutui jälleen taipumaan tappioon jääkiekon kakkosdivarin kamppailussa. Harjavallan Kuparikiekko oli kotonaan parempi lukemin 6–2 (3–1, 2–0, 1–1). Peliä rankasti sekoittaneeksi tekijäksi nousi avauserässä LuKin Roope Heikkilän ottama ottelurangaistus laitataklauksesta.

– Meidän puolustaja taklasi aika tavalla sääntöjen ulkopuolella. Se johti vastustajan loukkaantumiseen, ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, avasi LuKin valmentaja Jarkko Meriläinen.

Meriläisen mukaan LuKin ensihoitajana työskentelevä varamaalivahti oli käynyt tarkistamassa loukkaantuneen pelaajan tilanteen.

– Todennäköisesti kyse oli aivotärähdyksestä. Kaikki raajat hänellä kyllä liikkuivat, Meriläinen kertoi.

Meriläisen mukaan taklaaja Heikkilä oli tilanteesta jälkeenpäin hyvin pahoillaan.

– Todella ikävä tapahtuma, näitä ei saisi sattua. Taklannut pelaaja oli aivan maansa myynyt, ja latistihan se ottelutapahtuman fiilistäkin. Näitä tulisi välttää, Meriläinen sanoi.

Taklauksen jälkeen ensimmäinen erä keskeytettiin ajassa 13.16. Ambulanssia odotettiin paikalle, jotta loukkaantunut pelaaja saatiin turvallisesti pois kentältä.

– Juuri edellisessä KuKin pelissä heidän pelaajallaan oli tullut niskamurtuma vähän vastaavanlaisessa tilanteessa. Nyt ei otettu riskejä, vaan odotettiin ambulanssia.

Tilanteen jälkeen kenttä jäädytettiin ja ensimmäinen erätauko pidettiin etuajassa. Erä pelattiin loppuun jäädytyksen jälkeen, ja toinen erä aloitettiin suoraan summerin soitua.

– Selvisimme siitä viiden minuutin jäähystä, mutta otimme muutenkin liikaa jäähyjä. Vastustaja pääsi tekemään kolme ylivoimamaalia. Vastustaja oli koko ajan parempi, Meriläinen kertoi tappion taustoista.

LuKin maalit tekivät Veli-Matti Myllymaa ja Nikolai Halme.