Otto Kivenmäen äiti valottaa poikansa tilannetta – "Kausi joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu"

Ässien nuori Otto Kivenmäki loukkaantui pahasti lauantain Lukko-pelissä. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Ässähyökkääjä Otto Kivenmäen peli lauantaina Lukkoa vastaan päättyi raumalaisten tshekkipuolustaja David Nemecekin taklaukseen.

Kova taklaus irrotti kypärän Kivenmäen päästä, ja 19-vuotias porilaishyökkääjä löi paljaan takaraivonsa jäähän. Hänet autettiin verisenä pois kaukalosta ja kuljetettiin sairaalahoitoon.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa halunnut kommentoida Kivenmäen vointia. Pelaajan äiti Riina Kivenmäki avasi poikansa tilannetta myöhään lauantai-iltana kirjoittamassaan julkisessa Facebook-päivityksessä.

– Poika voi tällä hetkellä tapahtuneeseen nähden kohtalaisen hyvin, on osastoseurannassa ja nauraakin jo. Muistia ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ja päässä on iso vekki. Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, hän kirjoitti ja jakoi samalla videon taklauksesta.

– Iso kiitos Ässien joukkuelääkärille esimerkillisestä toiminnasta jäällä, pukukopissa ja sen jälkeen sekä kaikille niille, jotka ymmärtävät ettei kyse ole yhden nuoren pelimiehen urasta vaan pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä.

Nemecekille tuomittiin tilanteessa pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Lukon päävalmentaja Pekka Virta tuomitsi kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa taklauksen älyttömäksi.

– Omia pitäisi puolustaa, mutta tässä kohtaa on aika vaikea puolustella yhtään, Virta sanoi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Niitti, joka himmensi voiton – "Omia pitäisi puolustaa, mutta tässä kohtaa on aika vaikea puolustella yhtään"

VIDEO: Satakunnan derbyssä hurja tilanne: Lukon tshekkipakille ulosajo, Ässien hyökkääjä vertavuotavana pois jäältä

Lukko järjesti täydelliset murskajaiset Porissa – Ässille 7–1 selkäsauna!

Lukko lähtee runkosarjan viimeiseen Satakunnan derbyyn Liigan kuumimpana joukkueena, mutta ilman kapteeniaan – "Näissä peleissä on aina ekstraa, koska tietää, että Ässien kaatuminen on niin tärkeä juttu raumalaisille"