Paikallisväännöt pystyyn puolivälierissä – "Varmasti tämä saa Satakunnassa väkeä liikkeelle"

Tilastot eivät lupaa Feralle hyvää, sillä Pesäkarhut on napsinut peräkkäin jo 17 voittoa runkosarjapeleissä.

Tilastot eivät lupaa Feralle hyvää.

Pesäkarhut on voittanut runkosarjassa raumalaiset nyt 17 kertaa peräkkäin, ja viimeksi puoliväli-erissäkin porilaiset olivat parempia suoraan voitoin 3–0.

Tuo ottelusarja pelattiin vuonna 2017.

Toki nyt on mahdollisuus laittaa tilastot uusiksi, mutta on kiistatta täysin selvää, että Pesäkarhut on suosikki keskiviikkona Porista käynnistyvässä puolivälieräsarjassa.

– Se on sitä. Tilastopeli on tietysti kyseessä, mutta ei se nyt paina. Näen, että meillä on mahdollisuuksia, Feran pelinjohtaja Jyrki Pellonperä huomauttaa.

Naisten Superpesiksen syksyn pudotuspeliasetelmat saivat sinettinsä vasta sunnuntaina, jolloin pelattiin viimeinen runkosarjakierros.

Fera taipui tuolloin kotikentällään Seinäjoen Maila-Jusseille lukemin 0–2 (1–3, 5–9), mikä tiesi taulukon seitsemättä sijaa.

Tänä syksynä kukaan ei päässyt valitsemaan itselleen puolivälierävastustajaa, vaan otteluparit ratkaistiin yksinkertaisesti sarjataulukon perusteella.

Feralle vastustajaksi osui runkosarjan kakkonen Pesäkarhut. Muut puolivälieräparit ovat Manse–Mailattaret, SMJ–JoMa ja Kirittäret–Virkiä.

– Kaikkinensa lähtökohdat ovat mitä herkullisimmasta päästä. Pääsemme pelaamaan keskenämme, ja tämä on molemmille varmasti oiva puolivälieräpari. Lehtereillä on varmasti porukkaa ja tunnetaso on kondiksessa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela lausuu.

– Varmasti tämä saa Satakunnassa väkeä liikkeelle. Kaikkinensa on kova otatus tulossa.

Väki liikkui jo runkosarjassa

Jo runkosarjassa molemmat satakuntalaisseurat pystyivät täyttämään katsomonsa hyvin. Pesäkarhut oli runkosarjan yleisömagneetti 1 154 katsojan keskiarvolla, ja Fera ylsi neljänneksi 845 katsojalla.

Molempien kohdalla luku on isompi kuin viime kesänä. Vuosi sitten Pesäkarhut houkutteli keskimäärin 1 135 ja Fera 550 katsojaa. Sijoitukset yleisövertailussa olivat samat.

– Rauma on pelannut oikeasti hyvin. Mitä tuossa itse pohdiskelin, niin yllättävän hyvin he ovat selvinneet loukkaantumisista, Pokela huomauttaa.

– Jos joku antoi kritiikkiä, että heidän pelinsä on heikentynyt alkukaudesta, niin en mä sitä ihan noinkaan näe. He ovat rakentaneet tuohon oikein hyvän jutun.

Puolakka ja Frantsila sivussa loppukauden

Loukkaantumisista merkittävimmät ovat Miia Puolakan ja Aurora Frantsilan putoamiset sivuun. Fera on menettänyt Puolakassa ykköskärkensä ja kakkoskopparinsa sekä Frantsilassa pelaajan, jonka oli tarkoitus pelata sisällä numero neljä hihassaan.

Kumpaakaan ei odoteta enää tälle kaudelle kokoonpanoon.

– Kyllä se varmasti on niin, että he ovat loppuun asti sivussa. Ei kai sitä tarvitse salassa pitää, Pellonperä myöntää.

– Nyt on rakennettu, mitä on ollut mahdollisuuksia. Kokoonpano on muuttunut, mutta iloinen olen siitä, että Aino Tanhua on ottannut kärkipelaajan paikan. Puuttuvat pelaajat on täytynyt paikata.

Molemmat joukkueet suunnittelevat jatkavansa keskiviikkona samalla kokoonpanolla, jolla ne päättivät runkosarjan.

Pesäkarhuilla kaikki pelaajat ovat terveitä.

– Ainakin fyysisesti terveitä, Pokela letkauttaa.

Pori suosikki, Ferallakin monta asiaa kunnossa

Jarkko Pokela toimi aikanaan Raumalla pelinjohtajana 2012–13, jolloin Feran edustusjoukkue pelasi Lukon nimellä. Sen jälkeen hän on juhlinut Suomen mestaruutta Mansen viuhkassa 2017 ja Pesäkarhujen pelinjohtajana 2021.

Hän sanoo suoraan, että on tyytyväinen, kun ensimmäiseksi vastustajaksi tulee Fera. Paikallisasetelma tuo oman makunsa eikä matkustamisesta tule nyt kuormaa.

– Se näyttäytyy ennen kaikkea yleisölle viihdyttävänä pesispelinä, Pokela uskoo.

Porilaisilla oli käytännössä vaihtoehtona kohdata Joensuun Maila. Se olisi tiennyt vieraspeliä lauantaina Joensuussa ja köröttelyä yöllä takaisin Poriin pelaamaan kotipeliä sunnuntaina.

– Lähtökohta on se, että Pori on vahva ennakkosuosikki, mutta kun katsotaan, miten Rauma on pelannut kärkijoukkueita vastaan, niin en muista heiltä yhtään ohipeliä, Pokela muistuttaa.

– Heillä on heittävä kolmoskoppari, hyvä lukkari ja kaksi lyöjäjokeria, jotka pystyvät tekemään hyvin pinnoja sekä hyvät pelinrakentajat. Siinä on monta asiaa, joilla pystyy pelaamaan hyvää pesispeliä.

Tällä kaudella vain yksi jakso revennyt

Runkosarjassa Pesäkarhut vei joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta kummassakin kamppailussa oli tiukkoja elementtejä. Kesäkuun lopulla Porissa Pesäkarhut voitti 2–0 (3–0, 2–1) ja heinäkuun puolivälissä Raumalla 1–0 (5–5, 8–2).

Kauden aikana siis toistaiseksi vain yksi jakso on revennyt kunnolla.

– Ajattelen niin, että vähän altavastaajana me lähdemme. Se on ehkä helppokin tilanne, enkä näe siinä ongelmaa. Parasta pitää pistää pöytään, että pärjätään, Pellonperä luonnehtii.

– Pesäkarhut on pelannut hyvän runkosarjan. Meidän täytyy nyt pari napsua parantaa.

Feran runkosarja taas oli ainakin tuloksellisesti laskusuuntainen. Alkukauden hyvä vire alkoi hiipua juhannuksen tienoilla.

– Me olemme tällä kaudella pelanneet ajoittain todella hyvää pesistä. Ulkopeli oli erityisen vahvaa alkukaudella, mutta siinä vaiheessa kun peliä on ratkaistu, peli on menetetty, Pellonperä myöntää.

– Pelin ratkaisuhetkillä on muutaman kerran annettu peli tai piste pois. Erityisesti menetetyt pisteet harmittavat erityisen paljon. Varmasti muutkin ovat niitä antaneet, mutta me olemme menettäneet vähän turhaan kolmen pisteen voittoja.

Tästä eteenpäin pisteillä ei enää kuitenkaan ole merkitystä. Vain voitoilla.

– Varmaan Pesäkarhujen kohtaamisessa hyvää on se, että latautuminen on tietyllä tapaa helppoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut