Anni Vuohijoki tarkentaa: "En ole lopettamassa uraani, olympiadi Tokioon loppui"

Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Painonnostaja Anni Vuohijoen Instagram-päivitystä tulkittiin keskiviikkona väärin monissa medioissa. Myös Länsi-Suomi uutisoi virheellisesti, että Vuohijoki olisi päättänyt lopettaa ammattiurheilu-uransa.

Instagram-päivityksessään Vuohijoki ruoti kansainvälisen lajiliiton päätöstä, jonka mukaan Vuohijokea ei lähetetä Tokion olympialaisiin.

– Olen aina tähdännyt Tokion olympialaisiin. Se alkoi 2012 ja se polku taputeltiin loppuun eilen, kun kansainvälinen lajiliitto päätti viimeiset paikkansa. Luovuimme omista antidoping-säännöistämme ja kilpailuihin astelee järjestelmällisen doping-kulttuurin maita, joita ei pitänyt koskaan näkyä.⁣

– Tein paljon, paransin, mutta se ei riittänyt. Olisi pitänyt tehdä enemmän. Olin 10. Neljätoista pääsi kisoihin.

Postaus päättyi sanoihin "Nyt on aika hengähtää ja todeta:⁣ Se on nyt ohi. ⁣Aloitan tänään yli 10-vuoden tauon jälkeen 100% loman."

Sanat tulkittiin väärin siten, että Vuohijoki olisi lopettanut uransa. Hän kuitenkin tarkentaa Twitterissä, että kyse oli vain olympiadin päättymisestä, ja että osa nykyisistä sponsorisopimuksista on voimassa aina vuoteen 2024 asti.

Henkilön Anni Vuohijoki (@annivuohijoki) jakama julkaisu

Juttua korjattu klo 10.52. Tarkennettu, ettei kyse ole uran vaan olympiadin loppumisesta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Anni Vuohijoki nosti EM-lavalla kuudenneksi – "Ihan hyvä parannus"

Marko Anttilasta vuoden jääkiekkoilija, Titta Keinänen ja Anni Vuohijoki raumanseutulaisista lajiensa parhaat