Pallo-Iiroille katkeraa kalkkia viime minuuteilla – maalinteossa onnistunut Salonen: "Tää on tällaista"

Pallo-Iirojen peli näytti pitkään hyvältä. Viimeistely kuitenkin ontui, ja vastustaja lamautti raumalaiset lopussa volleylla ja vastaiskulla.

Pallo-Iirot oli voitossa kiinni 85 minuuttia, mutta peli kääntyi raumalaisten tappioksi jalkapallon Kakkosen kamppailussa maanantaina. Vierailija Grankulla IFK iski kaksi lamauttavaa maalia, ja loppuluvut Äijänsuon illassa olivat 1–2 (1–0).

Salamamaalillaan Pallo-Iirot 1–0-johtoon vienyt Aaro Salonen oli taiston tauottua luonnollisesti pettynyt.

– Kyllä me ihan hyvin pelasimme ja puolustimme, mutta sitten kaveri tekee ensin jollain volleylla boksin ulkopuolelta tasoituksen, ja sitten ottelun viimeisestä tilanteesta voittomaalin. Tää on tällaista, Salonen sanoi.

Salonen katsoi pelin loppuhetket penkiltä, sillä hänen pohkeensa kramppasi niin, että GrIFK-maalivahti Toni Vuorinenkin joutui jo venytysavuksi.

– Pelkkä kramppi, ei sen pahempaa, Salonen totesi.

Paikkoja oli

Kotijoukkueella oli ottelun aikana aivan tarpeeksi maalipaikkoja voittoon asti. Sen myönsi Salonenkin.

– Ehkä muutama sellainen paikka oli, joilla pelin olisi voinut lyödä pakettiin.

Salosen tekemä avausmaali syntyi jo kolmannella peliminuutilla hienon syöttökuvion ja Salosen röyhkeän nousun päätteeksi.

– No, siinä kaverit pelasivat pallon hyvin minulle, oli helppo tulla, Salonen totesi vaatimattomasti maalistaan.

Avauspuoliaikaa Pallo-Iirot hallitsi lähes mielin määrin. Maalin lisäksi parhaisiin tilanteisiin kuului 17. minuutilla annettu vapaapotku, jonka jälkitilanteesta Jami Halminen melkein pääsi tuikkaamaan pallon takatolpalta sisään. Vielä 40. minuutilla Mikko Jalkanen syötti Elias Ahteen läpi, mutta GrIFK-vahti Vuorinen pelasti maalitykin kudin komealla torjunnalla.

GrIFK yritti hyökätä laidoilta, mutta onnistui vain harvoin. Pallo-Iirojen kova prässi aiheutti vaikeuksia GrIFK-puolustukselle.

Roolit vaihtuivat

Toisen puoliajan alussa roolit vaihtuivat lähes täysin. GrIFK aloitti vahvasti ja loi muutamankin hyvän maalipaikan heti alkuun.

Vihreäpaidat nostivat myös prässiään ja liikettään selvästi tauon jälkeen. Oli Pallo-Iirojen vuoro olla vaikeuksissa. 48. peliminuutilla Valdrim Azemi pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta iiromaalivahti Henri Saarinen torjui laukauksen.

Pallo-Iirot ei päässyt kunnolla pallolliseen peliin, ja virheitäkin kotijoukkueelle tuli.

Granin alkurynnistyksen jälkeen kotijoukkue heräili. Avauspuoliajalla loukkaantuneen James Whitingin tilalle tullut Target Ayannubi nousi toisella puoliajalla raumalaisten näkyvimpien pelaajian joukkoon.

Ayannubi pääsi hyvän kuljetuksen päätteeksi yrittämään laukausta 59. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Pallo-Iirojen päävalmentaja Joel Grasso otti pois kentältä kapteeni Ahteen sekä Juuso Aallon. Ahteen paikan kärjessä otti vaihdosta tullut nuori Sulo Ketola, ja Ayannubi siirtyi hyökkäävämpään rooliin. Lasse Laakso tuli vahvistamaan keskikenttää.

Vaihtojen jälkeen Ayannubilla oli jälleen maukas maalipaikka. Hän ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään palloa verkkoon lähietäisyydeltä. Ayannubi syötti vielä 74. minuutilla Mikko Jalkasen hyvään maalipaikkaan, mutta kapteeniksi nostettu Jalkanenkaan ei saanut palloa maaliin asti.

Into kostautui

Lopulta GrIFK tuli tasoihin vähän varkain. Toisella puoliajalla kentälle tullut ja pirteästi esiintynyt Hanad Abdulkadir Mohamed tälläsi komean kudin takaylänurkkaan 87. minuutilla.

Voittomaalissa oli vieläkin katkerampaa makua. Tasoituksen jälkeen Iirot vyörytti innolla ja sai vielä lisäajalla kulmapotkun. Erikoistilanne ei tuottanut maalia, mutta vierasjoukkue Kauniaisista iski nopeasti vastaan.

Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Vertti Tiilikainen viimeisteli tyylikkäästi loppuluvut 1–2 alanurkkakudilla ajassa 90+4 minuuttia.