Pallo-Iirojen B-tytöt pelaavat sunnuntaina paikasta SM-sarjaan - "Jos pelaamme omalla parhaalla tasollamme, meillä on täydet mahdollisuudet"

Pallo-Iirojen B-tytöt pelasivat viime kesänä Ykköstä. Sunnuntaina on mahdollisuus ottaa SM-paikka tälle kaudelle. Kuva: Elmeri Elo

Pallo-Iirojen B-tytöt pelaavat sunnuntaina VJS:ää vastaan ottelun, jonka panos on selvä ja kova. Voittaja pelaa ensi kaudella SM-sarjaa.

Viime kaudellakin raumalaiset pääsivät SM-sarjaan, mutta syksyllä joukkueessa tapahtui suuria muutoksia, sillä peräti kymmenen pelaajaa lähti joukkueesta kauden jälkeen.

– Ottaisin jokaisen mielelläni takaisin, se kertoo jotain heidän tasostaan, Pallo-Iirojen valmentaja Markus Nurmi kommentoi seuran verkkosivuilla.

Joukkueessa on edelleen silti maajoukkuepelaajiakin, sillä Aada Nurmi ja Minttu Ylikraka valittiin juuri alle 17-vuotiaiden EM-jatkokarsintaan.

– Meidän joukkueessamme on uusien pelaajien myötä paljon potentiaalia, mutta kehitystyö on vielä kesken. Vaihtuvuus viime kaudesta oli kovaa.

Pallo-Iirot ansaitsi paikan SM-karsinnasta T18 Ykkösen sarjavoiton kautta. Karsintapelin vastustaja VJS pelasi C-ikäluokassa SM-sarjaa, mutta menetti muutaman pelaajan HJK:hon.

– Joku olisi ilman näitä menetyksiä pitänyt joukkuetta ehdottomasti SM-joukkueena, Nurmi pohtii.

Ottelu pelataan Äijänsuon stadionilla sunnuntaina kello 15.30.

– Jos pelaamme omalla parhaalla tasollamme, meillä on täydet mahdollisuudet SM-paikkaan, Nurmi ilmoittaa.

Juttua muokattu 20.06: Pallo-Iirot pelasi viime kesänä B-tyttöjen Ykköstä.