Pallo-Iirojen naiset löivät jo toistamiseen TPS:n – "Melkoinen spektaakkeli"

Katri Juhola ja Jessica Kannosto maalasivat samassa järjestyksessä kuin kevään TPS-kamppailussakin.

Pallo-Iirot ei todellakaan ole tällä kaudella nöyristellyt Turun Palloseuraa vastaan, vaikka kyseessä on viime kaudella naisten liigaa pelannut joukkue.

Raumalaiset hakivat kevätkierroksella Turusta 0–2-vierasvoiton, ja tuloksellisesti tahti jatkui samana, kun joukkueet kohtasivat torstaina Äijänsuolla.

Pallo-Iirot nappasi Katri Juholan ja Jessica Kannoston maaleilla 2–1 (1–1) -kotivoiton. Samat naiset viimeistelivät sinikeltaisten maalit myös kauden ensimmäisessä TPS-ottelussa.

– Hyvä yhteensattuma. Ja vielä samassa järjestyksessä, Pallo-Iirojen valmentaja Iiro Koivula huomautti.

Heti kamppailun jälkeen Koivula oli lähes liikuttuneessa tilassa. Hänen suojattinsa uhmasivat kentällä todennäköisyyksiä ja taistelivat voiton.

– Melkoinen spektaakkeli, mutta tätä on jalkapallo. Erittäin suuria tunteita, Koivula totesi.– Olihan tuo voitto ihan uskomaton siine nähden, mitä pelissä tapahtui.

Iirot antoi pallon hallinnan TPS:lle

Avausjaksolla Pallo-Iirot pystyi tekemään avausmaalin 18. minuutilla, mutta mustapaitojen Laura Linnala tasoitti kamppailun 32. minuutilla.

Kokonaisuudessaan TPS hallitsi jo ensimmäistä jaksoa, ja toisella jaksolla turkulaisten ote vain tiivistyi, kun Iirot joutui pelaamaan vastatuuleen, jota Koivula kuvaili järkyttäväksi.

– Kauhealla tahdonvoimalla ja yhtenäisyydellä puolustimme. Toisaalta pakotimme pelaamaan Tepsin siten kuin halusimme, hän näki.

– He eivät päässeet tulemaan pitkillä, vaan annoimme heidän pitää palloa omalla alueellamme, koska tiesimme, että se ei ole heidän vahvuutensa.

”Tämä on tulosurheilua”

Toisen jakson loppupuolella kotijoukkue alkoi saada peliä paremmin kuosiin, ja kamppailun 75. minuutilla Kannosto vei raumalaiset uudelleen johtoon.

Iirovahti Kiira Kaivola joutui lopussa venymään yhteen näyttävään tuplatorjuntaan, mutta tasoihin TPS ei enää peliä saanut.

– Olihan TPS paljon parempi joukkue kuin keväällä, en mä sitä sano. Mutta tämä on kuitenkin tulosurheilua, Koivula totesi.

– Tällä kaudella on tullut muutamia tahdonvoimalla puolustettuja pelejä. Viime kaudella me hävisimme ne.

Sarjasta putoamista ei tarvitse enää pelätä

Iirojen voitto tiivisti entisestään tilannetta Ykkösen kärkitaistelussa. 17 peliä pelanneet raumalaiset nousivat 31 pisteeseen ja sarjassa kolmanneksi.

Edellä ONS ja PKKU ovat keränneet 34 pistettä, mutta pelanneet vain 15 ja 16 ottelua. Sarjan ykkönen nousee suoraan liigaan ja kakkonen karsii noususta.

– Tämä voitto ainakin varmisti sen, että me pelaamme ensi kaudella vähintään Ykköstä, Koivula laski.

– Mutta siitä noususta karsijan paikasta käydään vielä kauhea taistelu.