Pallo-Iirojen naiset pakkovoittoon Äijänsuolla – "joukkueen henkinen kantti on kasvanut"

Pallo-Iirot on naisten Ykkösessä viidennellä sijalla.

– Jos joskus voi käyttöä pakkovoitto, niin tämä oli sellainen, Pallo-Iirojen naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Iiro Koivula totesi HauPa-ottelun jälkeen.

Hän joukkueensa oli juuri kaatanut naisten Ykkösessä vierasjoukkueen maalein 2–1, mutta luotsi ei ollut peliin tyytyväinen.Hänen mukaansa etenkin avausjakso oli joukkueelta varsin hengetöntä.

– Teimme vähän tauolla muutoksia, ja ilme oli toisella jaksolla ihan erilainen.

– Meillä tuntuu olevan vaikeuksia pelata joukkueita vastaan, jotka pelaavat niin sanottua isoa palloa. Vahvuutemme on prässääminen, eikä sitä päästä ollenkaan, kun pallo lentää ensimmäisenä omaan päähän. Se turhauttaa, Koivula luonnehti.

Joukkueen henkinen kantti on kasvanut

Nihkeällä avausjaksolla nähtiin kuitenkin kaksi maalia.

Kotijoukkueen johtoasemaan vei Wilma Ahola, joka osui läpiajon päätteeksi.

Vierasjoukkue pääsi kuitenkin tasoittamaan jo muutaman minuutin kuluttua rangaistuspotkusta.

Toisella jaksolla 68. minuutilla voittomaalin iski Mira Pärssinen Koivulan kuvaamalla ”todellisella tahtomaalilla”.Hän halusi kehua ottelun jälkeen etenkin toisen jakson peli-ilmettä ja tauon jälkeen energiaa kentälle tuonutta Anni Hakasaloa.

– Viime kauteen verrattuna nyt pystymme kääntämään pelejä ja pitämään johtoa loppuun asti. Henkinen vahvuus on kasvanut. Hienoa, että saimme myös futsalkauden jälkeen Jasmin Ylikrakan riveihimme, Koivula sanoi.

Voiton myötä Pallo-Iirot on sarjassaan viidentenä.