Pallo-Iirojen nousuhaaveet haihtuivat Toejoella

2-0-tappion positiivinen anti oli B-juniori-ikäisen Olli Vuolukan debyytti edustusjoukkueessa.

Pallo-Iirot joutui lauantaina Toejoen Veikkojen vieraaksi varamiehisellä kokoonpanolla

Sivussa olivat loukkaantumisten, sairastumisten ja esteiden takia koko kapteenisto Eetu Kaipio, Valtteri Veijanen ja Eetu Setänen, nigerialaisvahvistus Stanley Ukwuoma ja juuri ennen ottelua kokoonpanosta pudonnut Mikko Valtanen.

Taisteluhengen päälle saanut porilaisjoukkue nollasikin tylysti raumalaisvieraansa 2–0 (0–0) -voitolla.

Tappio tarkoitti ohuidenkin nousuhaaveiden haihtumista, sillä FC Åland voitti lauantaina Maskun ja venytti sarjan kärjessä eron Iiroihin jo kymmeneen pisteeseen. Kolmosta on jäljellä molempien joukkueiden osalta enää kolme ottelua.

"Vastustaja teki, me emme"

Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö näki joukkueensa pelanneen Porissa ensimmäiset 20 minuuttia passiivisesti ja hengettömästi. Avausjakson loppu oli parempi, mutta toinen puoliaika jälleen vaikea.

– Hyökkäyspelissä suoritukset niin pallollisena kuin pallottomana olivat yksinkertaisesti huonoja. Ja kun ei oikein maistunut puolustaminen pallonmenetyksien jälkeenkään, niin ToVelle täysin ansaitut pisteet, Hörkkö tiivisti Iirojen nettisivuilla.

ToVen maalit toisella jaksolla iskivät pallonmenetyksen jälkeen rokottanut Ville Mäkelä ja erikoistilanteessa vapaaksi unohtunut Kalle Marttila.

Iirojen riveissä debytoi vaihdosta kentälle toiselle puoliajalle tullut Olli Vuolukka.

– Vastustaja teki paikoista maalit, me emme, Vuolukka tiivisti Iirojen Youtube-haastattelussa

Huomio nyt A-nuorissa ja Suomen Cupissa

Vuolukka puolusti keskiviikkona A-nuorten riveissä, kun Iirot otti SM-karsintatavoitteen kannalta tärkeän 2–1-voiton TPS:n kakkosjoukkueesta. A-ikäisten useamman pelin viikot jatkuvat, sillä Iirojen A matkustaa tiistaina Ykkösessä Maarianhaminaan.

Edustusjoukkue taas pelaa ensi viikolla kahdesti: keskiviikkona Suomen Cupin kolmannella kierroksella PKKU:ta vastaan ja lauantaina Kolmosessa FC Ålandia vastaan.

Joukkueen päähuomio on nyt cupissa, jossa kahdella voitolla raumalaiset pääsisivät talven lohkovaiheeseen kohtaamaan Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueita.

Cupin ottelusta Iiroilta puuttuu ainakin Juho Torkkeli, jonka korttitili tuli täyteen Porissa.