Pallo-Iirojen nousutaistelu iltavaloissa päättyi pettymykseen – "Jokainen jätkä antoi kaikkensa"

PPJ:n kokeneet hyökkääjät takoivat tarvittavat maalit ja torpedoivat Pallo-Iirojen nousuhaaveet.

Nousutaistelu Äijänsuon iltavaloissa tumman taivaan ja 640 katsojan silmien alla tarjosi kiihkeän näytelmän, mutta päättyi raumalaisittain pitkän kaavan kautta pettymykseen.

Kokeneiden ja meritoituneiden entisten pääsarjapelaajien kyllästämä PPJ tuli ja väänsi Pallo-Iirojen kotikentällä tarvittavan tuloksen.

Helsinkiläisryhmä poistui kentältä voittajana. Punaiset digitaalit tulostaululla näyttivät lukemia 2–3 (1–0, 0–2), joten kahden kamppailun yhteistulos oli 4–4.

Se kuitenkin tiesi sinivalkoisissa paidoissa pelanneelle vierasjoukkueelle sarjanousua Kakkoseen ensi kaudeksi. Pallo-Iiroilla puolestaan on edessä toinen peräkkäinen kausi Kolmosessa.

Ratkaisu tuli vierasmaalisäännöstä.

– Jokainen jätkä antoi kaikkensa. Ei se näköjään aina riitä, Pallo-Iirojen laitapakki Aleksi Toivonen harmitteli.

Ainut mahdollinen tulos jatkoajalle

Pallo-Iiroilla oli kamppailuun lähdettäessä etu, sillä joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen viime sunnuntaina Helsingissä päättyi raumalaisten 1–2-vierasvoittoon.

Ainut tulos, jolla ratkaisu siirtyisi jatkoajalle oli PPJ:n vastaava johtoasema 90 minuutin jälkeen.

Se myös toteutui.

Pallo-Iirot oli avausjaksolla vahva ja pystyi kamppailun 29. minuutilla lisäämään johtoaan. Tilanteessa Mikko Jalkanen näytti nopeuttaa, ajoi vasemmalta laidalta vahvasti sisään ja tarjoili matalan keskityksen takatolpalle.

Sen siirsi sisään Aleksi Leppänen, joka onnistui maalinteossa myös ensimmäisessä osaottelussa.

Yksi avausjakson raumalaissankareista oli myös maalivahti Henri Saarinen, joka oli hieman ennen kotijoukkueen johtomaalia torjunut nuoren Emil Raskin rangaistuspotkun.

Molemmat osuivat vielä jatkoajalla

Toisella jaksolla kamppailun käsikirjoitus muuttui täysin. PPJ otti pelin hallintaansa tauon jälkeen paljon selvemmin kuin Pallo-Iirot oli avausjaksolla pystynyt tekemään.

Helsinkiläisten rynnistystä vauhditti heti jakson alussa syntynyt tasoitus, jonka laittoi sisään Vertti Suokivi. Osumaa edelsi PalloIirojen puolustajan puhdas ohipotku.

Kokenut ja nimekäs PPJ vyörytti hyökkäyksiään, ja lopulta väistämätön tapahtui. Pelikello raksutti jo 84. minuuttia, kun 35-vuotias Tommi Kari upotti pallon raumalaisten maaliin.

Rynnistys jatkui jatkoajalla. Menossa oli 94. minuutti, kun Veikkausliigassa ja Ykkösessä maalintekijäntaitonsa todistanut Pekka Sihvola väänsi pallon väkisin maaliin.

Raumalaiset eivät antautuneet. Kun pitkä ilta oli vanhentunut 109 minuuttia, Pallo-Iirojen kapteeni Otto Schultz survoi läheltä kotijoukkueen toisen maalin.

Lopun taistelu oli raivoisa, mutta se ei riittänyt.

– Iso kiitos yleisölle, Pallo-Iirojen keskikentän raataja Aake Rapala sanoi.