Pallo-Iirojen uusi hankinta linjaa hollantilaissivustolle: "Tavoite on nousu"

Scott Green on kokoamassa toisella kaudellaan Raumalle joukkuetta, joka nostaisi Pallo-Iirot Ykköseen. Kuva: Juha Sinisalo

Pallo-Iirojen tuore pelaajahankinta Randell Harrevelt avaa Het Amsterdamsche Voetbal -sivuston haastattelussa, miten Aruban maajoukkuehyökkääjä päätyi tekemään sopimuksen Suomen Kakkoseen. 

Harreveltilla, 27, on sekä Aruban että Hollannin passit. 

Harreveltin mukaan Suomea suositteli eräs entinen täällä pelannut ammattilaisjalkapalloilija. 

Harrevelt kertoi, että hänellä oli useita muitakin vaihtoehtoja kuin Pallo-Iirot.

Hän mainitsi sivustolle nimeltäkin yhden, slovenialasen ND Gorican. Vuosina 2003-06 kolme Slovenian mestaruutta voittanut seura pelasi vielä kaudella 2017-18 Eurooppa-liigan karsinnoissa, mutta putosi seuraavan kauden päätteeksi pääsarjasta.

Harreveltin mukaan siirto kariutui kuitenkin jonkinlaisiin ongelmiin siirtoluvan kanssa. 

Vaakakuppia Pallo-Iirojen puoleen kallisti muun muassa se, että päävalmentaja Scott Green väläytteli mahdollisuutta siirtyä Englantiin hyvän kauden jälkeen.

Harreveltin mukaan entisellä valioliigapelaajalla ja Portsmouthin valmennuspäälliköllä on edelleen suhteita Englannissa.

Green on luvannut viedä myös Iirojen suomalaispelaajia näytille Englantiin, mutta toistaiseksi ilmasilta on tuonut Raumalle päin brittipelaajat James Whitingin ja Joe Dandyn sekä viime kaudella Iiroissa pelanneen Oscar Johnstonin. 

Harrevelt pelasi juniorina Englannissa, mutta on sittemmin kiertänyt urallaan eksoottisempiakin jalkapallopaikkoja, kuten Malta, Pohjois-Kypros ja Mongolia. Pohjoismaisen jalkapallon hän kertoo olevan tuttua Ruotsista ja Islannista.

- Suurin osa puolustajista on fyysisiä Skandinaviassa, mutta ei välttämättä nopeimpia. Minulla on tunne, että voin hyödyntää sitä omilla ominaisuuksillani, nopeaksi kehuttu laitahyökkääjä toteaa hollantilaissivustolle.

Hyvä asia sopimuksessa Pallo-Iirojen kanssa on Harreveltin mukaan myös se, että hän pääsee syksyllä Aruban maajoukkueen mukaan. Raumalle hän tulee ammattilaispelaajaksi. 

- Suomessa voin keskittyä täysillä jalkapalloon, Harrevelt kertoo. 

Talven hiljaiseloa sopimusrintamalla viettänyt Pallo-Iirot on aktivoitunut ja kokoaa aiempaan verrattuna poikkeuksellisen kansainvälistä joukkuetta. Sopimuksia joukkueella on kasassa 15. 

Harreveltin lisäksi seura on kiinnittänyt mainitut englantilaiset Whitingin ja Dandyn, nigerialaishyökkääjä Chinedu Akuvuon ja brasilialaisen Nicolas Gomes Ramosin. Akuvuo pelasi viime vuonna Kakkosta KäPassa, Ramos FC Jazzissa.

He eivät välttämättä jää viimeksi ulkomaalaisvahvistuksiksi, sillä harjoituksissa on tälläkin hetkellä ulkomailta testimiehiä, kuten maaliskuun loppuun saakka jatkava japanilainen Daisuke Doi. 

Pallo-Iirojen omaa juniorimyllyä joukkueessa edustavat toistaiseksi sopimuspelaajina Juho Torkkeli, Aake Rapala ja Topias Silvennoinen sekä mahdollisesti kakkosjoukkueesta kauden mittaan näyttöpaikkoja saavat nuoret.

Tärkeitä palasia ovat myös Turusta Raumalle muuttaneet maalivahti Henri Saarinen ja puolustaja Otto Schultz.

Harreveltin mukaan uuden kansainvälisemmän strategian päämäärä on sarjanousu. 

- Me pelaamme tällä kaudella mestaruudesta, tavoite on nousu. On tietysti hienoa olla joukkueessa, joka tavoittelee nousua. Toivottavasti onnistumme siinä, Harrevelt linjaa. 

Lisää aiheesta

Pallo-Iirot kiinnitti Nicolas Ramos Gomesin

Vain tilaajille Pallo-Iirot löysi neljännen ulkomaalaisvahvistuksen – haaviin tipahti mallintöitä tehnyt Aruban maajoukkuemies