Pallo-Iirojen voittoputki napsahti poikki: "Tämä joukkue pitää voittaa kotona"

Kakkosen B-lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Ilves-Kissat oli kotikentällään raumalaisia parempi.

Pallo-Iirojen kolmen ottelun voittoputki Kakkosessa napsahti poikki keskiviikkona Tampereella.

B-lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Ilves-Kissat oli kotikentällään raumalaisia parempi maalein 4–2 (3–1).

– Siihen ei voi olla tyytyväinen, että hävisimme 4–2, mutta ottelu oli tasainen. Ilves-Kissat loi vaarallisimmat paikkansa alussa, mutta toisella puoliajalla ei oikeastaan yhtään mitään, Pallo-Iirojen päävalmentaja Joel Grasso sanoi.

Ilves-Kissoilla on yksi sarjan parhaista hyökkäyspään kaksikoista, iranilainen Milad Zeneyedpour, 36, ja amerikkalainen Gerald Ben, 30. Molemmat iskivät rangaistuspotkuista maalin mieheen.

– Ekalla puoliajalla heidän vaarallisuutensa näkyi, mutta toisella jaksolla he katosivat kuvasta. Kun kontrolloimme peliä ja pääsimme hyökkäämään monella eri tavalla, he eivät päässeet niin esiin, Grasso näki.

Kissat meni avausjaksolla 2–0-johtoon kahdella maalilla, jotka merkattiin Ville Puustiselle.

Pallo-Iirojen 2–1-kavennuksen teki 35. peliminuutilla Elias Ahde ja 3–2-kavennuksen toisen puoliajan alkuun 49. minuutilla Mikko Jalkanen.

– Lasken, sillä perusteella mitä tänään näin, tämä joukkue pitää voittaa kotona, Grasso sanoi.

Pallo-Iirojen peleissä on nähty tällä kaudella peräti 17 punaista korttia, jos Suomen Cupin ottelut lasketaan mukaan.

Tällä kertaa punaista katseli kymmenisen minuuttia ennen loppua Ilves-Kissojen Niklas Lindholm, mutta pelin lopputulokseen ulosajolla ei ollut enää vaikutusta.

– Ylipäätään punaisia kortteja on tullut mielestäni tällä kaudella paljon ja myös tuomarilinjat ovat vaihdelleet tosi paljon pelistä toiseen. Mistä se johtuu, siihen en ole oikea henkilö vastaamaan, Grasso totesi.

– Onneksi nyt ihan lähiaikoina lähinnä vastustaja on ottanut niitä punaisia.

Ilves-Kissat–Pallo-Iirot 4–2 (3–1)

Maalit: 12. Ville Puustinen 1–0, 21. Puustinen 2–0, 35. Elias Ahde 2–1, 45+1. Milad Zanidpour 3–1, 49. Mikko Jalkanen 3–2, 75. Gerald Ben 4–2.