Pallo-Iirot jännittää tänään Urheilugaalassa, valitaanko seura Vuoden Urheiluseuraksi – mukaan lähtee bussillinen seuraväkeä

Vuoden Urheiluseuran valinnan teemana on tänä vuonna yhteisöllisyys. Hyvä esimerkki siitä oli Pallo-IIrojen ja kaupungin tistaina järjestämä ikäihmisten liikuntapäivä, jossa oli jumppaamassa 350 kiinnostunutta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Torstai saattaa olla yksi Pallo-Iirojen historian merkkipaaluista. Suomen Urheilugaala järjestetään Helsingissä, ja Pallo-Iirot on ehdolla Vuoden Urheiluseuraksi.

Bussilastillinen sinikeltaista seuraväkeä on lähdössä seuraamaan, päätyykö Uno-patsas lopulta raumalaisten palkintokaappiin.

– Ehdokkuuden takia saimme ilmaiseksi 20 lippua sinne, ja ostimme itse lisää. Noin 40 ihmistä on meiltä lähdössä sinne sen bussin kyydillä, Pallo-Iirojen toiminnanjohtaja Kaija Savunen paljastaa.

Itse hän ei bussiin nouse.

– Menen sinne aikaisemmin, sillä mun täytyy kävellä punaisella matolla. Olen siellä hyvin sievänä, Savunen ilmoittaa.

Vuoden Urheiluseuran titteli on kolmen kauppa, sillä Pallo-Iirojen vastaehdokkaat ovat Lahden Suunnistajat -37 ja turkulainen voimisteluseura Lahjan Tytöt.

Ehdokasvalinnan takana ovat Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtamat asiantuntijaraadit. Palkinnon saajan puolestaan äänestää Urheilugaalan raati.

– Ajattelen, että on hienoa, kun olemme ehdokkaana. En niinkään mieti sitä, voitammeko me vai emme, Savunen toteaa.

– Ainakin me olemme pronssin syrjässä kiinni. Se on suuri saavutus.

Raumalainen seura oli viimeksi ehdolla vuoden urheiluseuraksi viisi vuotta sitten. Tuolloin Rauman Lukko ry ylsi kolmen kärkeen, mutta tittelin vei lopulta Joutsenon Kullervo.

Viime vuonna Vuoden Urheiluseuraksi valittiin Helsingin Uimarit.

– On parasta, kun itse tiedetään, että tehdään hyvää duunia. Se helpottaa elämää, Savunen henkäisee.

Lisää aiheesta

Urheilugaalassa se selviää: koettiinko sykähdyttävin hetki Nuorten Leijonien MM-finaalissa vai jalkapallossa?

Pallo-Iirot ehdolla vuoden urheiluseuraksi Suomessa

Vain tilaajille KOLUMNI: MM-pokaali kuului Marko Anttilan käsiin, vuoden jääkiekkoilijan titteli ei