Pallo-Iirot kiinnitti jahtaamansa nigerialaishyökkääjän yhteistyökumppanin tuella

Chinedu Akuvuo (taustalla) pelasi viime kaudella Käpylän Pallon paidassa Pallo-Iiroja vastaan ja teki vaikutuksen päävalmentaja Scott Greeniin. Kuvassa pallottelevat Miika Pertola (vas.) ja Oscar Jonhston eivät jatka Iiroissa. Kuva: Juha Sinisalo

Pallo-Iirot kertoo nettisivuillaan ensimmäisestä uudesta pelaajahankinnasta miesten Kakkosessa pelaavaan joukkueeseen. 

Iirot on tehnyt sopimuksen nigerialaishyökkääjä Chinedu Akuvuon, 25, kanssa. 

Akuvuo edusti viime kaudella Iirojen kanssa samassa lohkossa pelannutta Käpylän Palloa, joka putosi kuitenkin kauden päätteeksi Kolmoseen. 

Iirot kertoi tiedotteessa kiinnittäneensä jo viime kaudella huomiota Akuvuon ominaisuuksiin ja olleensa pidemmän aikaa hyökkääjän kannoilla. Sopimus syntyi lopulta yhteistyökumppanin tuella.

Nopeaksi ja fyysiseksi kuvailtu Akuvuo oli viime kaudella monelle Kakkosen puolustukselle ikävä vastustaja.

Maaleja on syntynyt Kakkosessa 26 ottelussa yhteensä kymmenen ja viime kaudella 19 ottelussa viisi, mutta Iirojen päävalmentaja Scott Green uskoo tahdin paranevan Raumalla.

- Chinedu on voimakas ja nopea pelaaja. Hän on hyvä pallon kanssa ja halu voittaa on vahva. Hän teki viisi maalia viime kaudella nuoressa joukkueessa, jolla oli vaikeuksia sarjassa. Uskon, että ensi kaudella hän tulee tekemään enemmän maaleja, Green sanoo tiedotteessa. 

Akuvuo saapuu Raumalle helmikuun 16. päivä. 

Pallo-Iirot kertoi myös harjoitusottelukalenteristaan. Joukkue aloittaa harjoitusottelut vasta maaliskuun 21. päivä ja kohtaa ennen sarjan alkua ainakin EuPan (Kolmonen), MuSan (Ykkönen), NJS:n (Kakkonen) ja Honka Akatemian (Kakkonen). 

Pallo-Iiroilla on koossa nyt 11 pelaajasopimusta. Tiedotteessa lupaillaan lisää lähiaikoina. 

Yksi lähtijöistä on keskikenttäpelaaja Erik Mirel, joka siirtyy lohkovastustaja Salon Palloilijoihin. Viime kaudella kolme maalia tehnyt Mirel, 19, palkittiin seuran palkintogaalassa joukkueen vuoden pelaajana.

- Erik on loistava box to box tyyppinen pelaaja, jollainen meillä oli keskikentälle hakusessa. Hän on nuori pelaaja, joka on kuitenkin todistanut tasonsa Kakkosessa, joten hän tulee olemaan yksi tärkeimpiä palasiamme tulevana vuonna, SalPan valmentaja Ilkka Virtanen kommentoi seuran nettisivuilla.

Lisää aiheesta

Pallo-Iirot menettää nigerialaisen teholaiturinsa Tampere Unitediin

MuSa vahvisti: Pallo-Iirot menettää parhaan maalintekijänsä Poriin - "Tavoite on pelata uran paras kausi"

Jazz vahvisti: Aleksi Toivonen siirtyy Raumalta Poriin

Vain tilaajille Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue uudistuu rajusti ja pelaajia siirtyy Poriin – miksi vaihtuvuus on nyt niin suuri, kilpailupäällikkö Juho Suoramaa?