Pallo-Iirot menettää nigerialaisen teholaiturinsa Tampere Unitediin

Emenike ehti viihdyttää raumalaisyleisöä kaksi kautta. Kuva: Juha Sinisalo

Jalkapallon miesten Kakkoseen valmistautuva Pallo-Iirot menettää ryhmästään jälleen yhden viime kausien avainpelaajan. Tampere United tiedotti perjantaina tehneensä sopimuksen nigerialaisen Emenike Uchenna Mbachun kanssa.

United putosi viime kauden päätteeksi takaisin Kolmoseen.

Tuttavallisemmin Emenikenä tunnettu laitahyökkääjä pelasi Raumalla kaksi kautta.

Hän liittyi Iiroihin keväällä ennen kauden 2018 alkua ja oli maaleillaan merkittävässä roolissa hilaamassa seuraa takaisin Kakkoseen. Emenike osui Kolmosessa kymmenen kertaa ja alusti tarkoilla keskityksillään toisen mokoman.

Viime kaudella Emenike ei kuulunut aluksi päävalmentaja Scott Greenin avauskokoonpanoon, mutta pääsi pelaamaan enemmän loppukaudesta ja teki Kakkosessa lopulta kaksi maalia.

– Halusin tulla TamUun jo viime kaudella, mutta silloin asiat eivät järjestyneet, Emenike paljasti uuden seuransa tiedotteessa.

Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Juho Suoramaa kertoi aiemmin Länsi-Suomelle, että myös raumalaisten neuvottelut Emeniken kanssa olivat pitkällä.

TamU:n tiedotteen mukaan Emenike harjoitteli talvella Kakkosessa pelaavan Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa, mutta seuran järjestämä työpaikka käänsi vaakakupin Unitedin suuntaan.

Emenike, 30, on pelannut urallaan Veikkausliigaa ja Ykköstä PS Kemin, Rovaniemen Palloseuran, Tampereen Ilveksen ja FC Hakan riveissä.

– Täytyy olla tyytyväinen, että saadaan noin kokenut ja korkeilla tasoilla pelannut pelaaja joukkueeseen. Laitaan häntä alustavasti kaavailen, mutta voi pelata hyökkääjänäkin, Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa kommentoi.

United oli jo aiemmin tehnyt sopimukset Iirojen paitaa kantaneista pelaajista Severi Kankkusen ja Toni Tuurin kanssa.

Pallo-Iiroilla on kasassa 10 pelaajasopimusta.

Toisin kuin Länsi-Suomi aiemmin kertoi ja seura nettisivuillaan ilmoittaa, puolustaja Aleksi Pihlainen ei ole vielä allekirjoittanut jatkosopimusta.

Pihlainen on kyllä harjoittellut Iirojen kanssa ja on mahdollinen jatkaja viime kauden ryhmästä. 

Juttua muokattu 24.1.2020. Täsmennetty tietoa Pihlaisen sopimuksesta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue uudistuu rajusti ja pelaajia siirtyy Poriin – miksi vaihtuvuus on nyt niin suuri, kilpailupäällikkö Juho Suoramaa?

Pallo-Iiroista tuttu Severi Kankkunen palaa kentille Tampere Unitedin pelipaidassa