Pallo-Iirot pamautti: haaviin brittipuolustaja Portsmouthista

Scott Green on avannut ilmasillan Rauman ja Portsmouthin välillä. Kuva: Juha Sinisalo

Jalkapallon miesten Kakkoseen joukkuetta rakentava Pallo-Iirot pamautti torstaina siirtouutisen. 

Iirot kertoi tehneensä sopimuksen englantilaisen Joe Dandyn kanssa. Puolustuspään pelaaja saapuu Raumalle Portsmouthin organisaatiosta, jossa Iirojen päävalmentaja Scott Green aikaisemmin työskenteli.

Aiemmin Portsmouthista Raumalle tulivat jo viime kaudella James Whiting ja Oscar Johnston, joista Whiting jatkaa myös tällä kaudella.

Toukokuussa 19 vuotta täyttävä Dandy on Iirojen tiedotteen mukaan pelannut pääosin topparina, mutta myös oikeana laitapuolustajana ja keskikentän keskustassa. 

- Joe on sitoutunut pelaaja ja laittaa itsensä likoon joukkueen puolesta. Johtaa esimerkillä ja on erittäin hyvä organisoimaan puolustusta. Teknisesti taitava ja on aina hyvässä fyysisessä kunnossa. Erittäin hyvä lisä joukkueemme puolustukseen, päävalmentaja Scott Green kuvailee Iirojen nettisivuilla.

Viime kesänä Dandy lähti lainalle Bognor Towniin, joka pelaa Isthmian Leaguessa Englannin sarjapyramidin seitsemänneksi korkeimmalla tasolla. Hän pelasi seurassa vielä tammikuussa.

Portsmouth.co.uk -sivuston mukaan Dandy oli valittu Portsmouthin akatemian vuoden pelaajaksi, mutta lähti hakemaan pelituntumaa oltuaan pitkään loukkaantuneena. 

Iirot kertoi, että oli kiinnostunut Dandysta jo viime kaudella. Dandy saapuu Raumalle helmikuun 12. päivä. 

Dandy on Iirojen toinen uusi pelaajahankinta ja 12. pelaajasopimus. Tiistaina seura kertoi nigerialaishyökkääjä Chinedu Akuvuon hankinnasta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue uudistuu rajusti ja pelaajia siirtyy Poriin – miksi vaihtuvuus on nyt niin suuri, kilpailupäällikkö Juho Suoramaa?

Pallo-Iirot kiinnitti jahtaamansa nigerialaishyökkääjän yhteistyökumppanin tuella