Palloliiton nuorisopäälliköllä mielenkiintoinen visio lasten turnauksiin: "Musiikin soidessa maali olisikin kahden maalin veroinen"

Palloliiton raumalainen nuorisopäällikkö Marko Viitanen uskoo, että lasten pelitapahtumiin tarvitaan tulevaisuudessa uutta twistiä.

Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen avasi Länsi-Suomelle, miksi liitto ei salli alle 10-vuotiaiden turnauksissa sijoitusotteluita.

Kun turnauksissa saa kuitenkin pelata niin sanottuja alkulohkopelejä, miten turnausta pitäisi niiden jälkeen jatkaa. Viitanen antaa muutaman esimerkin. 

- Alkulohkon jälkeen voi pelata vaikkapa uuden lohkon tai perinteiset jatkopelit, mutta ilman virallisia sijoituksia. Suuremmissa turnauksissa, joissa on useampia lohkoja, on helppo järjestää muutamia tasaisia pelejä eri lohkojen saman tasoisten ryhmien kanssa, Viitanen hahmottelee.

Palloliitto suosittelee lapsille miniturnauksia.

– Parhaita ovat tapahtumat, joissa pelataan tiiviissä tahdissa muutamia pelejä. Lasten jaksaminen pysyy yllä ja he jäävät pelien jälkeen odottamaan innolla seuraavia tapahtumia, Viitanen sanoo.

Viitanen uskoo, että tulevaisuudessa junioriturnauksissa pitää tehdä poikkeuksellisia innovaatioita. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on yhä kovempaa, kun tekemistä on tarjolla mielin määrin.

– Vaikkapa niin, että musiikin soidessa maali onkin kahden maaliin veroinen. Tarvitsemme sellaista tietokonepelien luovuutta lasten kilpailutoimintaan, raumalainen visioi.

Lisää aiheesta

Onko 10-vuotiaiden pakko voittaa? - näin juniorivalmentajat vastasivat kuumiin kysymyksiin

Miksi Palloliitto kieltää alle 10-vuotiailta sarjataulukot ja sijoitusottelut? - Näin nuorisopäällikkö perustelee ratkaisua