Paluu Pohitulliin, osa kaksi

Jalen Jackson on nähty jo kahdesti Korihaissa, ja molemmilla yrityksillä hän on onnistunut. Nyt edessä on ensimmäinen pesti Uudessakaupungissa kauden alusta asti. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Kolmas kerta toden sanoo?

Ainakin kolmannella visiitillään Korihaissa Jalen Jackson mukana kauden alusta asti.

Kun laituri ensimmäisen kerran saapui Uuteenkaupunkiin, elettiin lokakuun loppua vuonna 2020. Tuolloin hän korvasi Koby Thomasin kesken kauden.

Toisen tulemisen aika oli tämän vuoden tammikuussa. Silloin Korihait nappasi nopealla aikataululla tutun pelaajan Grant Audun tilalle.

– Halusin joukkueeseen juuri Jalenin kaltaisen pelaajan ja hän olikin meidän listoilla jo kesän alusta lähtien, Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic paljastaa tiedotteessa.

– Ensinnäkin hän tietää ja tuntee Korisliigan pelitavan sekä on osoittanut pelaavansa hyvin täällä. Hänet voi sijoittaa moneen eri rooliin, joten olen mielissäni Jalenin paluusta.

Ensimmäistä kertaa Jackson, 29, nähtiin Korisliigassa jo kaudella 2018–19, jolloin hän pelasi sekä Seagullsin että KTP:n väreissä. Tuolta kaudelta Jacksonilla on muistonaan SM-pronssi.

Molemmilla aiemmilla jaksoillaan Uudessakaupungissa Jackson on onnistunut. Ensimmäisen kauden 26 pelin pistekeskiarvo oli 16,0, ja viime keväänä 12 ottelussa hän nakutti keskimäärin 12,8 pistettä.

– Hyökkäyspäässä hän pystyy tekemään koreja monella eri tavoin esimerkiksi ajamalla, heittämällä floattereita keskimatkan etäisyydeltä tai luomaan oman heittonsa kuljetuksesta. Puolustuspäässä hän on erinomainen apupuolustaja, joka osaa lukea peliä. Riistolukemat osoittavat hänellä olevan hyvää vainua tilanteissa, Mihajlovic selittää.

Ammattilaisurallaan Jackson on pelannut myös Romaniassa, Israelissa, Luxemburgissa ja Islannissa.

– Tärkeä asia on myös se, että Jalen on täysammattilainen. Hän tuntee monet pelaajat entuudestaan, joten yhteispeli on jo olemassa. Edelliskausista poiketen on varmasti Jalenillekin helpompaa liittyä joukkueeseen jo syksyllä eikä kauden aikana, päävalmentaja huomauttaa.

Ulkomaalaispelaajat tällä viikolla Uuteenkaupunkiin

Korihaiden joukkue alkaa olla kasassa. Aiemmin uusikaupunkilaiset ovat kiinnittäneet ulkomaalaisikseen Travis Jocelynin, Javion Ogunyemin ja Wesley Person juniorin.

Ulkomaalaispelaajien on tarkoitus saapua Uuteenkaupunkiin tällä viikolla.

– Oli tärkeää saada joukkueeseen vahva sentteri (Ogunyemi), kova pisteidentekijä (Person Jr) ja monipuolinen yleispelaaja (Jocelyn). Lisäksi Ogunyemin ja Jacksonin kokemukset Korisliigasta antavat uskoa siihen, että heistä voidaan olla varmoja mitä saadaan, Mihajlovic linjaa.